KUNSTgres, hét kunstgrascongres van de BSNC!

Heeft Kunstgras jouw interesse? Wil je meer informatie over kunstgras en wil je meepraten over de belangrijke trends en ontwikkelingen? Dan wil jij naar KUNSTgres 2022, hét kunstgrascongres van de BSNC, dat op 4 oktober 2022 plaatsvindt op Sportcentrum Papendal In Arnhem! Schrijf je nu in. Deelname voor BSNC-leden is gratis. Niet leden betalen € 195,00.

Tijdens KUNSTgres staat duurzaamheid centraal, want de uitdagingen voor de branche zijn daar. We willen kunstgrasvelden die minimaal de speelkwaliteiten hebben en net zo veilig zijn als de huidige velden, en die tegelijkertijd ook een bijdrage leveren aan de klimaatdoelen.

We beginnen om 09.30 uur met een plenair programma. Keynote speaker is Alexander Prinsen, expert op het gebied van innovatie, Hij presenteert zijn visie op innovatie en hoe onze branche dit kan oppakken. Rik van Kraaij (RVO) maakt met ons de balans op  van de bijdrage van de branche, de afgelopen drie jaar, aan de Routekaart Verduurzaming Sport. En we kijken vooruit, want in oktober zijn de ambities en plannen voor 2023 en 2024 bekend.

Het derde onderdeel van het ochtendprogramma gaat over het renoveren en ombouwen van kunstgrasvelden. We presenteren de kernpunten uit de Handreiking die is gemaakt en gaan in gesprek over de wellicht noodzakelijke doorontwikkelingen (onder voorbehoud).

Na de lunch (12.30-13.30 uur) is er een middagprogramma met deelsessies en sluiten we om ca. 16.00 uur af met een hapje en een drankje. De volgende onderwerpen komen aan bod in de deelsessies;

  1. Ontwikkelingen nonfill kunstgrassportvelden (pilot gemeente Den Bosch)
  2. Kwaliteitszorgsysteem 2.0
  3. Kunstgrassportveld als duurzame energiebron (pilot Collectorveld Be Quick ‘28/Zwolle)
  4. Meerwaarde innovaties voor de branche (Sportinnovator)
  5. Water als “Gamechanger” op buitensportaccommodaties
  6. Capillair werkend kunstgrasveld in het kader van waterberging en tegengaan van hittestress
  7. Scale-up: aanbesteden toekomst bestendige kunstgrasvelden (gemeente Amsterdam, gemeente Haarlem)
  8. Kunstgras, organische vervuiling en biologisch onderhoud

 

De komende weken volgt meer informatie.

Inschrijven voor KUNSTgres

Inschrijven kan nu! Je hoeft je niet aan te melden voor een deelsessie. Op de dag zelf maak je je keuze aan welke deelsessie je wilt deelnemen. Inschrijven kan tot en met 16 september a.s.!

 

 

 

Meer nieuws