KUNSTgres deelsessie. Scale-up: aanbesteden toekomst bestendige kunstgrasvelden

Op 4 oktober organiseert de BSNC KUNSTgres, het kunstgrascongres voor de branche. In dit artikel lichten we de deelsessie over het aanbesteden toekomst bestendige kunstgrasvelden (Scale-up) toe, een initiatief van de gemeenten Amsterdam en Haarlem.

“De maatschappelijke impact van sportvelden vergroten door deze te verbreden naar onze duurzaamheidsdoelstellingen.”, dat is de ambitie van de gemeente Haarlem en de gemeente Amsterdam. Daarom hebben zij de handen ineen geslagen om gezamenlijk een innovatieve aanbesteding te starten via de Scale-up methodiek.  De markt wordt uitgedaagd om in een consortium innovaties verder te ontwikkelen, en zo gezamenlijk te komen tot velden die slim worden gebouwd, circulair zijn, klimaatadaptief zijn en/of in energie voorzien. Het doel is om zo de negatieve milieu impact van kunstgrassportvelden te minimaliseren, en velden aan te leggen die net zo intensief bespeeld kunnen worden.

Een belangrijk onderdeel van de methode is kennisdeling; zowel met de markt als met andere gemeenten. Waarschijnlijk wordt in november de aanbesteding gepubliceerd. In deze deelsessie neemt Nina van Kranendonk (gemeente Amsterdam) u mee in de aanbestedingsmethodiek van de Scale-up en het verdere traject. Meer informatie vind je hier.

Bekijk de video hieronder:

Inschrijven voor KUNSTgres

Deelname voor BSNC-leden is gratis. Niet leden betalen € 195,00. Schrijf je nu in. Je hoeft je niet aan te melden voor een deelsessie. Op de dag zelf maak je je keuze aan welke deelsessie je wilt deelnemen.

Meer nieuws