Videocampagne 2023

Videocampagne 2023: Kom ook werken aan beheer en onderhoud van sportvelden

Hoe mooi is het om te werken aan beheer en onderhoud van sportvelden! Je bent bezig met inspelen op veranderingen in ons klimaat (droog in de zomer, nat in de winter), met het verzamelen van data wil je beter begrijpen wat het sportveld nodig heeft. Je stuurt robots aan en praat met de sporters over hun beleving van het veld. Nooit een saaie dag op het rond het veld!

werken in onze branche

Onderstaand drie korte stukjes uit de documentaire ‘Werken in onze branche’. Deze worden in het najaar van 2023 uitgezonden via social media om mensen uit te nodigen de gehele documentaire ‘Elke dag weer een nieuwe uitdaging!’ te bekijken. 

'Als je uiteindelijk ziet waar je het voor doet, dan geeft dat veel voldoening.'

We liepen mee met Joep. Hij werkt in 2024  aan een project in Dokkum waar een heel nieuw sportpark met diverse faciliteiten wordt gerealiseerd.

Bij dit project gaat het niet alleen om het aanleggen of onderhouden van velden, maar om een geheel complex met hekwerken, toegangswegen en ook verlichting. Die mooie uitdaging inspireert hem dagelijks om aan de slag te gaan en er een geslaagd en succesvol project van te maken.

Meer weten? info@bsnc.nl  06 – 22 52 85 23

'Je moet van alle markten thuis zijn in deze branche, dat maakt het zo leuk!'

Wij liepen een dag mee met Ton De Kroon. Zijn bedrijf (adviesbureau RIET) houdt zich dagelijks bezig met ruimtelijke inrichtingen en techniek, ook in onze branche! Bij SV Nieuwkoop leggen zij 2 nieuwe kunstgrasvelden aan. Omdat er veel veengrond is in deze omgeving, is het belangrijk dat de bodem goed in kaart wordt gebracht om vervolgens een plan te maken voor de velden. Ton vertelt je er alles over! Ga ook aan de slag met beheer en onderhoud van sportvelden! 

Meer weten? info@bsnc.nl  06 – 22 52 85 23

Elke dag weer een nieuwe uitdaging! 

Duik in de wereld van van onze branche! Ontdek waarom dit dynamische vakgebied een bron van innovatie is en blijf niet aan de zijlijn staan, maar doe mee in de groeiende wereld van sport- en cultuurtechniek.  

In deze video nemen we je mee in de uitdagingen en het belang van het werk dat wij vertegenwoordigen.

Ga ook aan de slag met beheer en onderhoud van sportvelden!

Meer weten? info@bsnc.nl  06 – 22 52 85 23

Johan Ten Cate, Meppel

‘ons werk is meer dan grasmaaien en lijnen trekken'

Wij liepen een dag mee met Johan Ten Cate. Johan is verantwoordelijk voor een aantal sportcomplexen in de gemeente Meppel. Johan heeft een groen hart en heeft jarenlange ervaring als hovenier. Op een bepaald moment zag hij de vacature voor zijn huidige functie voorbijkomen, en de keuze was snel gemaakt. Hij koos ervoor om te werken in onze branche.

Ga ook aan de slag met beheer en onderhoud van sportvelden!

Meer weten? info@bsnc.nl  06 – 22 52 85 23

Nico van Eerden, Twente

‘ons werk is meer dan grasmaaien en lijnen trekken'

Wij liepen een dag mee met Nico van Eerden. Nico is verantwoordelijk voor 100 sportvelden in de regio Hengelo, een grote maar vooral mooie uitdaging om de kwaliteit te waarborgen! Iedere werknemer in het team heeft zijn eigen plek in het team en kennis van bepaalde zaken. Samen zorgen ze ervoor dat honderden sporters in Twente elke week weer de velden op kunnen.   

Ga ook aan de slag met beheer en onderhoud van sportvelden!

Meer weten? info@bsnc.nl  06 – 22 52 85 23

Roy van Dijk, fieldmanager JC Arena

‘ik zou de jonge mensen willen meegeven; probeer het eens'

We liepen een dag mee met Roy van Dijk. Roy is de grasmeester van de Johan Cruijff Arena, en niet zomaar een, want hij is de jongste grasmeester ter wereld. Hij was erg zoekende naar wat hij precies wilde, maar toen hij ervoer hoeveel kennis en kunde er nodig waren bij het beheer en onderhoud van sportvelden, werd hij enthousiast. Na enkele jaren ervaring opdoen, speelt Roy in de Champions League als het gaat om zijn vak.

Ga ook aan de slag met beheer en onderhoud van sportvelden!

Meer weten? info@bsnc.nl  06 – 22 52 85 23

Videocampagne 2023

Hoe maken we meer jongeren én zij instromers enthousiast voor ons mooie vak? Dit jaar maken met samen met Films4business twaalf video’s waarin de vele mooie en interessante kanten van het werken in beheer en onderhoud van sportvelden belichten.

Je vindt onze video’s op deze pagina, en we delen ze via LinkedIn en Instagram.

Deel jij ze ook!

Zo bereiken en informeren we samen zoveel mogelijk jongeren en zij-instromers en geven we meer bekendheid aan ons vak. Want we vinden het belangrijk en goed dat Nederlanders sporten en bewegen, maar dan wel op een goed onderhouden, duurzaam en zo veilig mogelijk veld.

Meer informatie

Jouw vragen, tips of opmerkingen naar aanleiding van deze video’s kan je ons mailen. De BSNC zorgt ervoor dat deze terecht komen bij, en worden beantwoord door het BSNC-lid of collega op het bureau die jou verder kan helpen.