KUNSTgres deelsessie. Capillair werkend kunstgrasveld in het kader van waterberging en tegengaan van hittestress

Koelende kunstgrasvelden kunnen een significante rol gaan spelen bij de realisatie van gezondere, toekomstbestendige steden wereldwijd. In deze deelsessie worden de veelbelovende meetresultaten gepresenteerd van het project CitySports (www.projectcitysports.com). Ook gaat het gesprek over de verdere ontwikkeling en hoe dit ook op andere plekken gerealiseerd kan worden.

Project CitySports is een project in het Topconsortium Kennis en Innovatie (TKI) programma van de Topsector Water en Maritiem. Het project richt zich op innovaties waarin stedelijke verkoeling, circulair materiaal- en regenwatergebruik en verantwoord sporten op kunstgrasvelden, centraal staan. Met extremere hitteperiodes en toenemende korte perioden van hevige regenval in het vooruitzicht is het tijd voor slimmere, innovatieve oplossingen; de aanleiding voor TKI Project CitySports.

Het wetenschappelijk onderzoek is de afgelopen twee jaar door KWR Water Cycle Research Institute uitgevoerd op twee locaties in Amsterdam; op het Marineterrein in Amsterdam en op het sportpark Laan van Spartaan. De volgende consortiumpartners hebben binnen dit project samengewerkt: KWR, Gemeente Amsterdam, Veolia, Permavoid, DutchBlue, Bureau Marineterrein, Waternet en Topsector Water en Maritiem.

Inschrijven voor KUNSTgres

Deelname voor BSNC-leden is gratis. Niet leden betalen € 195,00. Schrijf je nu in. Je hoeft je niet aan te melden voor een deelsessie. Op de dag zelf maak je je keuze aan welke deelsessie je wilt deelnemen.

 

Meer nieuws