Programma conGRAS bekend!

Ben je erbij? Het programma voor conGRAS, het jaarlijkse BSNC-congres voor iedereen die zich bezighoudt met grassportvelden, is rond! In dit bericht nemen we je mee in de topics van twee keynotes, een paneldiscussie en vijf deelsessies. We zien je graag bij conGRAS 2024, op 20 maart a.s. in het Goffertstadion, thuisbasis van eredivisieclub NEC in Nijmegen.

 

Keynote regenwaterhergebruik en keynote innovatie in machinegebruik

In het hoofdprogramma spreken Wilrik Kok (Fieldfactors) en Ron Houweling van Fedecom. Wilrik Kok neemt ons mee in het onderwerp van regenwaterhergebruik, en het vraagstuk hoe water in de publieke ruimte kan worden benut. De sportaccommodaties kunnen hierbij ook hun rol vervullen. Hoe? Dat hoor je op 20 maart!

Ron Houweling zoomt uit met het onderwerp innovatie in relatie tot machinegebruik bij het onderhoud van sportvelden. Bij de aanleg, het beheer en het onderhoud van grassportvelden worden nog steeds veel machines met een benzine- of dieselmotor gebruikt. Uit de uitlaat komen CO2, fijnstof en stikstof. Willen we hiervan af, dan moeten we op zoek naar alternatieven. Hoe verandert bijvoorbeeld door robotisering en automatisering onze taak van het onderhoud van sportvelden?

Kiezen voor gras, hybride of kunstgras? Paneldiscussie o.l.v. Edward van der Geest

Een panel van experts buigt zich over de vraag: “Kiezen voor gras, hybride of kunstgras?”. Naast deskundigen vanuit techniek en aanleg, nemen ook ervaringsdeskundigen uit de gemeenten Alkmaar, Westland, Waadhoeke en Zutphen deel aan het panel. Een interessante sessie, zeker omdat er genoeg ruimte is om ook jouw vraag te stellen!

 

Diverse deelsessies: van het gebruik van graszoden, ontwikkelingen bij hybridesportvelden tot preventie van ziekten en plagen

In de middag kun je kiezen uit gevarieerde onderwerpen. Twee presentaties zoomen in op hybride sportvelden.

 

Drie presentaties geven verdieping op het vergroten van de bespeelbaarheid van grassportvelden, nu en in de toekomst.

 

Informatie over conGRAS

Naast de keynotes en de diverse deelsessies biedt conGRAS ook het projectenplein, waar geslaagde, inspirerende, vernieuwende lokale projecten de gelegenheid krijgen om zich te presenteren. Tot slot ontmoeten bezoekers en sprekers elkaar tijdens de lunch en na afloop bij de slotborrel van conGRAS.

Meer informatie over conGRAS is te vinden via deze link.

 

Inschrijven voor conGRAS

Deelname voor BSNC-leden is gratis. Niet leden betalen €295,00. Inschrijven kan nu. Deelnemers hoeven zich niet aan te melden voor een deelsessie. Op de dag zelf maakt men een keuze voor de deelsessies.

Meer nieuws