conGRAS 2024: Drie keer zoveel speeluren op natuurgras. Utopie? Nee, 100% de waarheid!

Door de vooruitgang in technieken en een hoge kwaliteit van graszaadmengsels, kan de bespeelbaarheid van natuurgrasvelden fors omhoog. De belastbaarheid wordt bij goed beheer en onderhoud vaak veel te laag ingeschat. Waar we vanuit oude normen nog vaak rekenen met 250 speeluren per jaar kan er best gerekend worden met 350 speeluren. Hoe?  “Gewoon met goed beheer, de juiste dingen doen op het juiste moment en toepassen van kwalitatief goede producten.”, aldus Jacco Meijerhof op conGRAS 2024.

“Natuurlijk willen we de wereld minder belasten door gebruik van fossiele grondstoffen en willen we voorkomen dat de afvalberg toeneemt. Het is dus belangrijk dat we naar sportveldoplossingen kijken die daaraan een bijdrage leveren. Rommel die we niet maken hoeven we in de toekomst immers ook niet op te ruimen!”

Het gezonde sportveld

Het houdt ook niet op bij 350 uur speeluren. In een proefproject in Bergen op Zoom met de zogenaamde ‘Grass2Play graszoden’ is onderzocht of een veld meer speeluren aan kan. Wat blijkt? 750 Speeluren op een natuurgrasveld is prima haalbaar, maar het vraagt wel de wil om verder te kijken dat je neus lang is.

In deze deelsessie neemt Johan Ruiterkamp de luisteraars mee in het verhaal van het gezonde sportveld. Een gezonde grasmat op een gezonde bodem draagt bij aan vele doelstellingen maar zeker aan het gevoel van geluk en gezondheid. Dat wil iedereen wel!

Informatie over conGRAS

Meer informatie over conGRAS vind je via deze link. Ook houden we je via onze nieuwsbrief en onze LinkedIn-pagina op de hoogte.

Inschrijven voor conGRAS

Deelname voor BSNC-leden is gratis. Niet leden betalen € 295,00. Schrijf je nu in. Je hoeft je niet aan te melden voor een deelsessie. Op de dag zelf maak je je keuze aan welke deelsessie je wilt deelnemen.

Meer nieuws