conGRAS 2024: Kiezen voor gras, hybride of kunstgras? Paneldiscussie o.l.v. Edward van der Geest 

Kunstgras was jarenlang het antwoord op de zoektocht naar intensief bespeelbare sportvelden. Maar de laatste tijd staat kunstgras meer en meer ter discussie. Niet alleen zijn sommige infill-materialen over een aantal jaren verboden, maar ook het slijten van de (kunst-)vezels is een thema. In Nederland en in Europa. Moeten we dan helemaal geen kunstgras meer inzetten? Kunnen we alle vraag met grasvelden aan?

Beste van twee werelden graag

We willen dus het beste van twee werelden, gras dat steeds intensiever bespeelbaar is én dat klimaatbestendiger wordt! Is hybride dé oplossing? Zo ja, wat houdt dat veld in? Waarom en wanneer kies je voor hybride? En: wat betekent dit voor de aanleg van nieuwe of renovatie van oude velden? Waar moet je allemaal aan denken in de praktijk?

Allemaal vragen, die met een panel van deskundigen worden besproken in de plenaire sessie: “Kiezen voor gras, hybride of kunstgras?”. Naast deskundigen vanuit techniek en aanleg, zijn er ook ervaringsdeskundigen uit de praktijk aanwezig. Een interessante sessie, zeker omdat er genoeg ruimte is om ook jouw vraag te stellen!

Het panel

Joris van der Cammen trapt het forum af met een inleidende presentatie. De vier panelleden zijn; Marc Grooteman (Alkmaar), Jaap Verhagen (Zutphen), Henk Slootweg (Westland) en Tjeerd Annema (Waadhoeke).

Informatie over conGRAS

Meer informatie over conGRAS vind je via deze link. Ook houden we je via onze nieuwsbrief en onze LinkedIn-pagina op de hoogte.

Inschrijven voor conGRAS

Deelname voor BSNC-leden is gratis. Niet leden betalen € 295,00. Schrijf je nu in. Je hoeft je niet aan te melden voor een deelsessie. Op de dag zelf maak je je keuze aan welke deelsessie je wilt deelnemen.

Meer nieuws