Keynote conGRAS 2024. Robotisering en automatisering de toekomst voor onderhoud van grassportvelden! 

De tweede keynote tijdens conGRAS 2024, op woensdag 20 maart in het Goffertstadion is bekend! Deze wordt verzorgd door Ron Houweling van Fedecom. De kern van zijn inleiding is dat innovatie altijd een groot deel van de oplossing van een probleem is, op welk vlak dan ook. Want: “Als je blijft hangen in doen wat je deed, dan is je bedrijf niet toekomstbestendig!”

In zijn keynote past Ron Houweling dit toe op het materiaal en machinegebruik in onze branche. Want bij de aanleg, het beheer en het onderhoud van grassportvelden worden nog steeds veel machines met een benzine- of dieselmotor gebruikt. Uit de uitlaat komen CO2, fijnstof en stikstof. De overheid gaat dit aan banden leggen ter voorkoming van opwarming van de aarde, voor gezondere lucht en natuurherstel. Sportveldbeheerders staan dus voor een belangrijke uitdaging!

Ron Houweling is sinds begin 2023 Innovatie manager bij de Fedecom. Ook is hij trainer mobiele werktuigen en melkrobotica bij Aeres Tech in Ede. Voorheen was hij algemeen directeur van het Lely Center in Bunschoten en het Lely Center in Brugge.

Fedecom is een brancheorganisatie en onderdeel van de Koninklijke Metaalunie. Zij behartigen de belangen van fabrikanten, importeurs en dealers in de agrotechniek, veehouderijtechniek, groentechniek, tuinbouwtechniek en industrie & intern transport. Fedecom heeft bijna 1.000 leden (ca. 16.500 medewerkers) met een gezamenlijke jaaromzet van ca. € 5,5 miljard. De speerpunten van Fedecom zijn gericht op activiteiten in opleidingen, veiligheid van machines, informatievoorziening over de markt en innovatie, promotie van de branche, invloed op regelgeving en financiële ondersteuning.

Informatie over conGRAS
Meer informatie over conGRAS vind je via deze link.  Ook houden we je onze nieuwsbrief en onze LinkedIn-pagina  op de hoogte!

Inschrijven voor conGRAS
Deelname voor BSNC-leden is gratis. Niet leden betalen € 295,00. Schrijf je nu in. Je hoeft je niet aan te melden voor een deelsessie. Op de dag zelf maak je je keuze te maken aan welke deelsessie je wilt deelnemen.

Meer nieuws