Jubileumeditie Sportaccommodatie van het Jaar 2024 van start

Met de verkiezing Sportaccommodatie van het Jaar worden aankomend jaar voor de vijfde keer inspirerende, duurzame sportaccommodaties in het zonnetje gezet.

De inschrijving voor deze jubileumeditie is gestart en loopt tot 14 februari 2024. Sportaccommodaties die goed bezig zijn met het verduurzamen van hun clubhuis, de kleedruimten, met duurzaam materiaalgebruik en/of een natuurinclusieve buitenruimte komen in aanmerking voor de felbegeerde titel Sportaccommodatie van het Jaar. In mei worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op het sportpark van de winnaar van dit jaar ONT Opeinde.

Meer variatie
Naast het winnen van de titel Sportaccommodatie van het Jaar, maakt een sportaccommodatie ook kans om winnaar in één van de categorieën te worden:

  • duurzaam met energie
  • duurzaam met materiaalgebruik
  • duurzaam beheer van het buitenterrein
  • multifunctionaliteit van de sportaccommodatie

Inschrijven
Welke sportaccommodatie is de inspirator en hét voorbeeld voor andere sportverenigingen op het gebied van duurzaamheid? Wie deelt deze gedrevenheid en enthousiasme over duurzaamheid met sporters, leden en niet-leden? Wie is trots op de sportaccommodatie en de impact die het heeft? Doe mee aan de verkiezing van Sportaccommodatie van het jaar 2024.

Deelnemers maken kans op:

  • De titel Sportaccommodatie van het Jaar
  • Winnaar van één van de categorieën: duurzaam met energie, duurzaam materiaalgebruik, duurzaam beheer van het buitenterrein en multifunctionaliteit van de sportaccommodatie
  • Geldprijs van €2.500 of €1.500 om jouw sportaccommodatie verder te verduurzamen
  • Iedere genomineerde krijgt een professionele video van zijn sportaccommodatie
  • Bovendien inspireer je met jullie voorbeeld ook andere clubs om aan de slag te gaan met verduurzaming

Kijk op Sportaccommodatie van het Jaar voor uitleg en het aanmeldformulier.

De verkiezing Sportaccommodatie van het jaar is een initiatief van NOC*NSF, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Mulier Instituut en RVO.

Deze verkiezing is bedoeld om sportverenigingen te inspireren om hun sportaccommodaties te verduurzamen. Want een duurzame sportsector maakt de sport toekomstbestendig. #samennaarduurzaam

Meer nieuws