Tweede BSNC-impactonderzoek corona (reminder)

Wil jij ook meehelpen om een beter beeld te krijgen van de omvang en impact van de ontwikkelingen van de COVID-19 maatregelen voor onze branche? Via deze link kom je bij de vragenlijst . Door jouw bijdrage kan de BSNC nog beter inspelen op de ontwikkelingen binnen onze branche. Het invullen kost ongeveer 10 minuten. Invullen kan tot vrijdag 27 november 2020.

De tweede golf en de daarbij genomen maatregelen rond COVID-19 zijn een feit. Onlangs werden zelfs verdergaande beperkingen opgelegd. De verwachting is, dat de piek niet zo hoog, maar des te langduriger zal zijn en dat de maatregelen (in meer of mindere mate) in ieder geval de rest van 2020 zullen gelden. Dit heeft onvermijdelijk impact op de economie, op de financiën van de overheid, de gemeenten (vaak onze opdrachtgevers) en dus op onze branche.

De signalen die de BSNC kreeg, na de eerste “intelligente lockdown” waren vooral dat onderhoud en beheerwerkzaamheden naar voren werden geschoven. Dat was een positieve ontwikkeling. Tegelijkertijd verwachtten jullie ook negatieve effecten te ervaren. Op basis van de vorige enquête trokken wij een voorzichtige conclusie dat de sector de eerste crisis goed heeft doorstaan. De directe economische consequenties vielen voor de meeste leden mee; jullie meldden ons dat jullie voldoende opdrachten hadden. Bij gemeenten en sportbedrijven (opdrachtgevers) was vooral de uitdaging om sporten en bewegen blijvend mogelijk te maken, ondanks de maatregelen. Voor jullie was het de uitdaging om op langere termijn de kwaliteit en beschikbaarheid van sportvoorzieningen in stand te houden

Echter, deze informatie is misschien ‘oud nieuws’. Daarom dit tweede impactonderzoek. Wij zijn benieuwd wat jullie ervaren en/of verwachten van de effecten van deze “tweede ronde”.

 

 

 

Meer nieuws