Zeven BVO stadions inspirerend decor landelijke open dag fieldmanagement

Jong talent geniet van sprankelende dag

De BSNC organiseerde op 6 april voor de tweede maal de landelijke Open Dag Fieldmanagement. Ruim 500 studenten uit het groenonderwijs bezochten op uitnodiging van de BSNC zeven stadions van Betaald Voetbal Organisaties in Nederland. Zo maakten ze op een inspirerende wijze kennis met ons vak. Belangrijk ook, de komende jaren hebben we volop jong talent nodig om de open vallende vacatures in te vullen.

 

 

 

 

 

 

In het Noordlease Stadion in Groningen, de Adelaarshorst in Deventer, De Toekomst in Amsterdam, De Kuip in Rotterdam, Stadion Galgenwaard in Utrecht, Stadion de Goffert in Nijmegen en het Philips Stadion in Eindhoven stroomden rond 12.30 uur de studenten binnen. Diverse dagvoorzitters heetten de jongeren van harte welkom en namen hen mee in de achtergronden van de branche. Daarna belichtte steeds een club-icoon het belang van goed gras voor de profvoetballers. Ook de fieldmanagers deelden hun visie en aanpak voor het onderhoud van het heilige gras in de diverse stadions. Vervolgens konden de jongeren hun eigen kennis testen met de online kennisquiz. In elk stadion won één student een meeloopdag met de fieldmanager, nummer twee won kaartjes voor een wedstrijd voor het aanstaande EK voetbal voor vrouwen, dat van de zomer plaats vindt. Natuurlijk mocht ook een bezoek aan het hoofdveld niet ontbreken.

Daarna was het woord aan de vakspecialisten van de BSNC. Zij lichtten toe waarom zij ooit voor het vak kozen. Tot slot konden studenten tijdens de loopbaanmarkt kennis maken met toekomstige werkgevers én hen alles vragen hoe ze carrière maken in ons vakgebied. Natuurlijk best even spannend voor sommige jongeren. Maar al snel was het ijs gebroken en ging een aantal met een concreet aanbod tevreden naar huis. Al met al een geslaagde dag. Mede dankzij alle leden van de BSNC die zich belangeloos hebben ingezet. Waar een relatief kleine vereniging groot in kan zijn. Super!

 

 

Meer nieuws

Plaats een reactie