Platformbijeenkomst ‘hoe ruim je een kunstgrasveld op’ dik geslaagd!

Op donderdag 23 maart 2017 vond de platformbijeenkomst ‘hoe ruim je een kunstgrasveld op?’ plaats in de Roskam te Houten. Bijna 100 vertegenwoordigers van gemeenten en bedrijven waren hierbij aanwezig. Deze bijeenkomst stond in het teken van het opruimen van een kunstgrasveld volgens de juiste protocollen. Aanleiding was dat kunstgras de laatste maanden aardig in de spotlight staat. En ook al heeft RIVM duidelijk vastgesteld dat de gezondheidsrisico’s van sporten op kunstgras verwaarloosbaar klein zijn, toch wordt in veel gemeenten nagedacht over renovaties of vervanging van infillmaterialen. En omdat er sowieso veel velden zijn die aan het eind van het levensduur komen, zullen de komende jaar veel kunstgrasvelden worden gerenoveerd. En dan kun je maar beter weten hoe dat moet.

Om 15.00 uur werden de deuren geopend van de Roskam om de deelnemers te ontvangen met een kopje koffie / thee en wat hartigs, met een mogelijkheid om te netwerken met andere deelnemers.
Tijdens de presentaties zat de sfeer er goed in! Onder leiding van directeur Ben Moonen werd er proactief meegedacht tijdens de presentaties en actief meegedaan tijdens de Kahoot kennisquiz. Namens BK Ingenieurs gaven Eric Mathôt en Henk Vorsteveld inleidingen waarin veel informatie werd gegeven over bodemaspecten, veiligheid en arbo en over handhaving. De presentatie is HIER te downloaden. Na alle presentatieonderdelen en kennisquizvragen besproken te hebben, kwam er een prijsuitreiking voor de nummers 1, 2 en 3 van de kennisquiz.
Om de bijeenkomst goed af te sluiten volgde er een heerlijk borrel en dinerbuffet voor alle deelnemers.

Wij kunnen terugkijken op een geslaagde platformbijeenkomst!

Versie 2.0
Om te waarborgen dat het opruimen van een veld en de vervanging van infill gebeurt conform de geldende wet- en regelgeving, heeft de werkgroep renovatie van de BSNC een publicatie ontwikkeld. Hierin wordt de wet- en regelgeving beschreven en een duidelijk stappenplan voor het verwijderen en afvoeren van kunstgras en/of infill.  In december 2016 is hier een eerste publicatie over uitgegeven. Deze had alleen betrekking op de mat. De nieuwe versie 2.0 heeft ook betrekking op de sporttechnische laag en de ondergrond. Wil je deze publicatie bestellen? KLIK dan hier!

Meer nieuws

Plaats een reactie