Van Oosten Beregeningssystemen nieuw lid BSNC

BSNC is blij met nieuwkomer Van Oosten Beregeningssystemen. Het bedrijf uit ’s-Gravenzande is al jarenlang specialist in het beregenen van sportterreinen en daarnaast ook van parken en siertuinen. “Dat doen wij op een milieubewuste en energiebesparende manier. Zodat de omgeving hier zo min mogelijk last van heeft”, zegt technisch directeur Dennis Philippi, het gezicht van ‘Van Oosten’.

Van Oosten Beregeningssystemen bestaat inmiddels zo’n 25 jaar. Dennis nam het bedrijf in juli 2016 over. “Over enkele maanden mogen we alweer ons tweejarig jubileum vieren”, zegt hij met een lach. “We timmeren aardig aan de weg. Het aantal klanten blijft groeien.” Core business van de Westlandse onderneming is het aanleggen en onderhouden ván en adviezen geven óver beregeningsinstallaties. Perfectie van een sportveld –natuurgras of kunstgras- is alleen mogelijk met de juiste beregenings-installatie. Tijdens het proces van adviseren, ontwerpen, aanleggen en onderhouden zorgen wij dat de opdrachtgever één aanspreekpunt heeft. Wij streven naar korte lijnen en duidelijke afspraken. Doordat een vaste contactpersoon alles van het beregenings-systeem weet, zijn we in staat snel hulp te bieden in het geval van storingen“, stelt Dennis, die vier medewerkers aanstuurt.

Hij vervolgt:Om voetbalvelden in optimale staat te houden, is beregening noodzakelijk. Het niet of niet goed beregenen kan betekenen dat de onderhoudskosten hoger uitvallen. Daar wordt natuurlijk niemand blij van. Naast besparing van de kosten stellen wij de beregeningsinstallatie zo af dat de velden in perfecte conditie blijven. Duurzaam en milieubewust ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom houden we er bij het installeren rekening mee dat het beregeningssysteem zuinig omspringt met kwalitatief goed water. Beregenen biedt meer voordelen. Deze methode draagt bij aan het behoud van hoogwaardige sportvelden. Opdrachtgevers kunnen daardoor het afgelasten van wedstrijden tot een minimum beperken.”

Hockey
Van Oosten Beregeningssystemen is behalve in de voetbalwereld actief in sporttakken als tennis, honk- en softbal, rugby en golf. Het bedrijf mag –behalve tal van sportclubs en – organisaties, bedrijven, adviesbureaus en particulieren- gemeenten als Den Haag, Westland en De Bilt tot de klantenkring rekenen. En daarnaast ook een groot aantal hockeyverenigingen in De Randstad. Dennis: “We willen een bijdrage leveren aan snel en spectaculair hockeyspel. Tegenwoordig bestaan veel (semi)watervelden uit kunstgras. De juiste mate van beregening zorgt voor de beste speelcondities. En leidt bovendien tot minder blessures bij spelers. De hockeyvelden worden aan de buitenkant van het veld voorzien van zogeheten turbo pop-up sproeiers of van stalen masten met daarop kanonsproeiers. Deze hebben een radius van 40 tot 57 meter. Als de beregeningscyclus in werking treedt, worden omstanders door middel van een hoornsignaal hierover ingelicht.”

Om klanten zo goed mogelijk te informeren hanteren Dennis en zijn collega’s een vaste werkwijze. “Tijdens een bezoek aan de(sport)accommodatie en in een aanvullend adviesgesprek laten wij opdrachtgevers met diverse installaties kennismaken. Afhankelijk van het doel en de wensen van de klant bepalen we vervolgens de juiste beregeningsmethode. Zo komen we samen tot de geschikte pompinstallatie voor bijvoorbeeld een hockeyveld, golfbaan of siertuin. Wij geven ook advies over de waterbron waar de klant het beste voor kiezen: bron-, sloot- of regenwater.”

BSNC
Dennis verwacht veel van het lidmaatschap van de BSNC. “Wij zijn voornamelijk actief in de sporthoek. Daarom is het waardevol om ons aan te sluiten bij de branchevereniging. Zeker omdat BSNC bekend staat als hét landelijke kennis- en innovatieplatform op het gebied van buitensportvoorzieningen. Het feit dat zoveel aandacht uitgaat naar vernieuwing spreekt mij bijzonder aan. Bovendien is het ook onze passie om de gebruikers van sportvelden zoveel mogelijk plezier te laten beleven aan hun sportieve activiteiten. Ik kijk ernaar uit om kennis te delen met de vertegenwoordigers van de verschillende ledengroepen en platforms binnen de BSNC: groenaannemers, gemeenten en sportbedrijven, leveranciers en adviesbureaus en kennisinstellingen. Het is een organisatie met een brede opzet. Ook dat is een meerwaarde van de branchevereniging. Veel klanten van ons waren al lid. Het werd tijd om hun goede voorbeeld te volgen!”

Meer nieuws

Plaats een reactie