Eindejaarsbericht

Het jaar 2018 zit er weer bijna op. Traditiegetrouw kijk ik graag even met jullie terug op (wederom) een druk en af en toe hectisch jaar waarin weer fors zijn gegroeid tot zo’n 150 leden. Dat laat zien dat we qua omvang en belang groeien en dus ook samen met onze leden steeds beter aan de weg kunnen timmeren. Het was ook een jaar met mooie ontmoetingsdagen zoals het ConGRAS, de studiedagen over de Green Deal Sportvelden en het netwerk biociden. Ook kunnen we trots zijn op nieuwe onderzoeken, zoals algenbestrijding op kunstgras en de meerwaarde natuurgras voor de omgeving.

Maar 2018 was ook een jaar waarin we als branche té vaak negatief in het nieuws kwamen. Ik denk dan vooral aan Zembla en de berichten rondom de verwerking van kunstgrasmatten. We zullen duurzaamheid en circulariteit toch echt in het DNA van de branche moeten krijgen en daar zetten we als BSNC de komende jaren vol op in. Want wat ons bindt zijn kwalitatief hoogwaardige sportvoorzieningen en dat zijn dús duurzame sportvoorzieningen. Gelukkig gebeurt er al heel veel op dit terrein. Denk aan het duurzaamheidslabel of de Green Deal. Met de oprichting van de werkgroep Circulariteit gaan we dit thema structureel borgen in onze vereniging. Ook zetten we samen met PABA en leveranciers stappen ten aanzien van een convenant waarmee we oplossingen bieden voor de actuele én structurele  vraagstukken omtrent de verwerking van kunstgrasmatten.

De BSNC-contouren van het nieuwe jaar geven energie. Er komen leuke dingen aan. Denk aan congres over kunstgras van 29 januari of de landelijke dag over de Green Deal Sportvelden van 27 maart. Leuke dingen om alvast in de agenda te zetten.  Kortom, Janine, Fridy en ik gaan in januari weer graag om de slag om te bouwen aan een steeds sterkere, grotere en duurzame branche. Fijne dagen!

Meer nieuws

Plaats een reactie