BSNC breidt uit met AlgaVelan Nederland

 De BSNC-familie is een nieuw lid rijker. Het gaat om het jonge bedrijf AlgaVelan Nederland uit Arnhem. De onderneming van directeur-eigenaar Ewoud van de Wetering levert producten als AlgaVelan Coating en AlgaVelan Golf tegen groene aanslag en mossen. Daarnaast ook een oplossing om (kunstgras)velden optimaal te beschermen tegen algengroei. “Met MO5 bieden wij een baanbrekend middel”, aldus Ewoud. “Einde overlast in plaats van reinigen bij overlast!” 

Het bedrijf uit de Gelderse hoofdstad timmert sinds enkele jaren aan de weg. “AlgaVelan Coating is veilig in gebruik en niet schadelijk voor mens en dier. En daardoor goed toepasbaar in openbare omgevingen: speelplaatsen voor kinderen, pret- en dierenparken en jachthavens. Ook voor dak- en gevelreiniging is het een probaat middel”, legt Ewoud uit. “AlgaVelan Nederland is volop in ontwikkeling. Het streven is om het team uit te breiden met vier tot vijf adviseurs. Wij doen meer dan alleen producten leveren. We zijn tevens een platform voor kennis, innovatie, onderzoek en analyse. En we geven duidelijk aan wat we niet kunnen. Onkruid bestrijden bijvoorbeeld. Algen en mos vallen niet onder die noemer.“

Ewoud stelt dat AlgaVelan Coating door zijn unieke fysieke werking en samenstelling uit voedingsmiddelen een betrouwbaar alternatief  is. Zonder schadelijke effecten voor de omgeving en toepasbaar in de buurt van oppervlaktewater. Het product bestaat uit plantaardige ingrediënten zoals eiwitten, zetmeel en gluten. “AlgaVelan Coating vormt een zeer dunne laag op het oppervlak waarop het is aangebracht. De coating werkt verstikkend voor algen en mossen. Vanwege de fysieke werking is het geen biocide!”

Kunstgras
AlgaVelan Nederland is actief in sporttakken als voetbal, hockey, golf, tennis en atletiek. Kunstgrasvelden vragen om specifiek onderhoud, aldus Ewoud. “Algen en ‘vervilting’ -het samen klitten van organisch materiaal- vormen een grote plaag en verstoppen het drainagesysteem. Met MO5 bieden wij een betere oplossing dan bijvoorbeeld enzymen en andere reinigers. Wij hebben veel ervaring als enzymenspecialist. Alleen winnen we daarmee de wedstrijd niet op sportvelden. Met MO5, een samenstelling van groepen micro-organismen, voorkomen wij algengroei. Zij zorgen voor een versnelde afbraak van algen en vervilting in de grasmat en in hybride velden. MO5 is een Nederlandse innovatie. Toepasbaar op zowel harde en zachte oppervlakten als in water.”

BSNC
De BSNC is blij met het kersverse lid AlgaVelan. Een dynamisch en ambitieus bedrijf waarbij kennis- en innovatie hoog in het vaandel staan. Ewoud: “Een van mijn relaties was ervan overtuigd: “Jij moet lid worden van de BSNC”. Ik heb vervolgens contact opgenomen met directeur Ben Moonen en een leuk, open gesprek gevoerd. Daaruit bleek dat we goed bij elkaar passen. De meerwaarde van het lidmaatschap is voor ons duidelijk. Als bedrijf deel en wissel je kennis uit met collega-leveranciers en vertegenwoordigers van de ledengroepen aannemers, adviesbureaus en gemeenten. Bovendien is de BSNC een heel actieve club die veel activiteiten en bijeenkomsten organiseert. En daarnaast een landelijk gewaardeerd en gerespecteerd kennis- en innovatieplatform. Dat spreekt ons natuurlijk bijzonder aan”, benadrukt Ewoud. “AlgaVelan wil niet als een eendagsvlieg gezien worden. Wél als een serieuze gesprekspartner die duurzame contacten opbouwt. Daarvoor zijn bij we de BSNC aan het goede adres.”

 

     

Meer nieuws

Plaats een reactie