“Trots op de mooie groep vakmannen die bij ons werkt”

Niet een dag, maar heel 2022 is een jubileumjaar voor André Ceelen en collega’s van CSC Sport uit Zeewolde. Op 1 januari 2002 begonnen de broers André en Theo Ceelen met de aanleg van kunstgras sportvelden onder de naam: Ceelen Sport Constructies, afgekort: CSC Sport. Daar is het allemaal begonnen. Met de verkoop van CSC Sport aan Ten Cate in 2017 is ook de hoge kwaliteitsstandaard en de verhoogde inzet op duurzaamheid gewaarborgd. Directeur André Ceelen kijkt tevreden terug.

Nieuwe reeks: Waar is dat feestje? 
Aflevering 1: CSC Sport 20 jaar kunstgras

De broers André en Theo Ceelen begonnen hun bedrijf met 1 bureau, twee computers. Met een achtergrond in sportvelden (Theo) en grondmechanica en geohydrologie (bodemkunde; André) zijn zij zich gaan verdiepen in het nieuwe product kunstgras. Aanleiding was de aanleg van het eerste derde generatie kunstgrasveld voor voetbal in Almere. In 2002 werd één kunstgras voor voetbal en één voor hockey aangelegd. Vervolgens werd de interesse van opdrachtgevers gewekt en kon langzaam het bedrijf worden uitgebouwd. 20 Jaar later is CSC Sport een van de marktleiders in kunstgrasvelden voor voetbal, hockey en atletiek. Ook in de sporten korfbal, tennis, rugby en honkbal worden kunstgrasvelden aangelegd.

Waar was het feestje?

André: “We hebben het jubileum op meerdere momenten gevierd. In maart was er ons symposium voor relaties, gemeenten en gebruikers van onze velden. Met een bekende spreker en natuurlijk een goed aangeklede borrel. Locatie was voor ons logisch: bij Almere City begint onze geschiedenis; dit is de eerste betaald voetbalclub waar wij kunstgras hebben gelegd. Later in het jaar was er een mooi feest voor al onze medewerkers, zowel de vaste (40) als de flexibele medewerkers (ook zo’n 40 personen).”

Driewerf trots

André is trots op wat er is bereikt: “Na de eerste fase van pionieren kwam in de jaren 2007-2008 de grote belangstelling voor kunstgras in voetbal op gang en wij konden daar direct op inspelen. Tot 2012 is ons bedrijf hard gegroeid. Het gaat ons echter niet alleen om omzet, wij vinden de kwaliteit van ons product heel belangrijk. Met de verkoop van CSC Sport aan Ten Cate (2017) is de borging op dit punt ook verzekerd.” Derde en zeker niet het onbelangrijkste punt dat André noemt: “Ook ben ik enorm trots op onze ervaren goede groep mensen die werken bij CSC. Ik kan ze gerust vakidioten noemen.”

BSNC-er vanaf het begin

CSC Sport is vanaf het begin betrokken bij de BSNC, aldus Ceelen: “We vinden het belangrijk bij een vereniging te horen die zich richt op overkoepelende zaken als regelgeving, afspraken maken over aanbestedingen, kwaliteitseisen, normen e.d. CSC is al die jaren betrokken door deelname aan diverse besturen, werkgroepen en commissies.”

André Ceelen: “Je moet altijd wel een beetje proberen voorop te lopen op de markt, om voorop te blíjven lopen”.

 Waar staat CSC Sport over vijf jaar?

De toekomst is dichtbij, aldus de CSC-directeur: “De toverwoorden zijn duurzaamheid, en recycling en circulair werken.” Daar zijn we, samen met Ten Cate Grass, heel actief mee. “In de nabije toekomst willen wij zo duurzaam mogelijk de velden gaan aanleggen. In een klein aantal jaren moet dat gerealiseerd zijn. En misschien is het dan nog niet 100% geregeld, maar wij gaan wel grote stappen hierin maken.”

Heeft jouw bedrijf of organisatie ook een feestje te vieren vanwege een jubileum, nieuwe start of wellicht een koninklijke onderscheiding? Meld het ons op info@bsnc.nl, dan nemen wij contact op en maken we er een artikel van voor deze rubriek ‘Waar is dat feestje?’

Meer nieuws