Reminder! ALV, themabijeenkomst en werkbezoek.

Ben jij erbij op vrijdag 9 oktober? Het eerste ontmoetingsmoment voor de BSNC-leden sinds COVID-19. We zijn dan te gast bij GBN Artificial Grass Recycling en in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Inschrijven
Via deze link kun je je aanmelden voor de verschillende onderdelen van het programma. Let op! Vanwege de Corona maatregelen moet je je voor ieder programmaonderdeel waar je bij wilt zijn aanmelden. Zo weten we van tevoren precies wie bij welk onderdeel aanwezig is. Bij het werkbezoek aan GBN AGR is het aantal deelnemers gemaximeerd, schrijf je dus snel in (uiterlijk 25 september 2020). Vol = vol! Aan de deelname aan het werkbezoek en de themabijeenkomst zijn geen kosten verbonden.


Over de themabijeenkomst ‘Gezonde en toekomstbestendige sport in Amsterdam’
Amsterdam kent grote ambities op duurzaamheid. De gemeente wil in 2030 een CO2 neutrale bedrijfsvoering hebben en voor 50% circulair inkopen. In 2040 moet de stad van het aardgas af zijn en in 2050 volledig circulair, klimaat adaptief en CO2 neutraal. Deze ambities gelden ook voor de sport in Amsterdam.

Wat betekent het eigenlijk als het echt anders moeten? Hoe kom je tot een circulair sportpark? Hoe kunnen we de afvalberg van het kunstgras minimaliseren of zelfs voorkomen? Hoe zorgen we dat kunstgrasvelden geen hitte eilanden worden in de stad? Hoe kunnen de zwembaden en ook de hallen aardgasvrij functioneren? Hoe bouwen we nieuwe accommodaties? Waar kunnen we zonnepanelen nog meer toepassen? Wat betekent duurzaam sportpark beheer in de praktijk? Stuk voor stuk grote uitdagingen in een veld waarbij innovaties en inspirerende voorbeelden elkaar snel op volgen.

De inleiders Nina Kranendonk (programma manager Sport en Duurzaamheid), Sasha Stolp (Regisseur Toekomstbestendige Assets en Klimaatadaptatie) en Nelleke Penninx (Senior beleidsadviseur, afdeling Sport), gaan op 9 oktober op deze uitdagingen in. Ook geven ze uitleg over hoe men in Amsterdam experimenteert met de nieuwste technieken en hoe ze de markt uitdagen om mee te denken en te bouwen.

Ochtendprogramma bij GBN AGR in Amsterdam
09.30 uur         Ontvangst
10.00 uur         Start werkbezoek
12.00 uur         Einde werkbezoek en verplaatsen naar de Johan Cruijff Arena

Middagprogramma Johan Cruijff Arena in Amsterdam
12.00 uur           Ontvangst en lunch
13.00 uur           Excursie ‘Touch the Grass’
13.30 uur           Ledenvergadering
15.00 uur           Themabijeenkomst
16.30 uur           Receptie ‘afscheid Ties Joosten’
17.30 uur           Einde

Meer nieuws