Leg focus bij chemievrij beheer op basisonderhoud

Nationaal Sportcentrum Papendal vormt 25 september het decor voor het BSNC-congres ‘ConGRAS’. Maurice Evers, directeur van het bureau op het gebied van bodem-plant relaties Lumbricus, houdt een verhaal over een veelbesproken onderwerp: het chemievrije beheer van sportvelden. 

“In de discussie over chemievrij beheer ligt de focus op innovatieve technieken. Wij kiezen voor een andere benadering”, benadrukt Maurice. “Kijk eerst eens naar de basis voor een goed sportveld. Als Lumbricus monitoren wij jaarlijks vele sportvelden op hun kwaliteit. Uit een steekproef, mede gefinancierd door de BSNC, van ongeveer honderdvijftig velden, blijkt dat de helft qua bodemopbouw niet voldoet aan de normen van de sportkoepel NOC*NSF en voetbalbond KNVB. Daar valt veel winst te behalen.”

“Tijdens de lezing zoom ik in op de basis: zorgen voor goede grasgroei. Om van daar uit stappen te maken in het ecologisch beheer. Als het basisonderhoud in orde is, kun je al volstaan met het één keer spuiten van chemie in drie jaar. Dan is de milieuschade zeer gering of misschien wel te verwaarlozen. Met behulp van grafieken, cijfers en foto’s wil ik het publiek meenemen ín en overtuigen ván mijn verhaal. Een mooie uitdaging!”

Aanmelden/informatie ConGRAS
Wil je je aanmelden voor het ConGRAS op 25 september of meer informatie? Kijk dan HIER. Meld je wel snel aan, want er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

 

Meer nieuws

Plaats een reactie