Handleiding Zorgplicht gepresenteerd op Vakbeurs Sport

Op de Nationale Sport Vakbeurs op 10 november j.l. in Gorinchem en op een eigen plein presenteerden de partners van de Routekaart Verduurzaming Sport in twee sessies producten, kennis en instrumenten aan de ruim 7.000 bezoekers. Deze hoofdzakelijk praktische kennis en informatie moeten beheerders, opdrachtgevers, uitvoerders, leveranciers en gebruikers van sportaccommodaties helpen om hun bijdrage te leveren aan een beter klimaat.

Kenniscentrum Sport en Bewegen had voor de gelegenheid een dome ingericht als kennisplein. In twee van de vier sessie van het dagprogramma waren de partners van de Routekaart aan zet. Dagvoorzitter en drievoudig wereldkampioen zeilen Marcelien de Koning is aangesteld als eerste ‘chef d’emission’ ter wereld en nam in Gorinchem de interviews af.

Nieuwe producten om de sportaccommodatie duurzamer te maken

BSNC-voorzitter Edward van der Geest presenteerde in de sessie ‘Toekomst van de sportaccommodatie’ de geheel geüpdatete Handreiking Zorgplicht Milieu voor kunstgrasvelden. Partners NOC*NSF in de persoon van Richard Kaper en Martijn Kooijman namens het ministerie van VWS namen de Handreiking in ontvangst. 

De tweede handige tool die werd gelanceerd is Sport NL Groen. Gemeenten, sportclubs en ondernemers in de sport, krijgen via deze online tool gratis en onafhankelijk advies over hoe ze kunnen verduurzamen. Op Sport NL Groen komen alle aspecten van verduurzaming samen: duurzaamheidsadvies, maatregelen, subsidies en financiering.

Leden van de BSNC die leverancier zijn van verduurzamingsproducten, kunnen contact opnemen met de bouwer van Sport NL Groen, het bedrijf CFP Green Buildings, om te verkennen of hun aanbod past in de adviezen die met de website worden gegeven aan bezoekers. En die gaan best ver: bezoekers kunnen offertes opvragen bij bedrijven van hun keuze en ook is een cash-back regeling mogelijk.  Naar artikel Sport NL Groen

Partners Routekaart Verduurzaming Sport

De volgende organisaties werken gezamenlijk aan het realiseren van de missie en ambities van de Routekaart Verduurzaming Sport: NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC), Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en het Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Meer weten?

Meer nieuws

X