Wilt u bijdragen aan een toekomstbestendige en duurzame sportomgeving voor sporters en milieu?

Sweco start binnenkort interviews met sportveldbeheerders om een actueel beeld te krijgen van de gebruikte middelen op kunstgras. De BSNC en STOWA nodigen u hiervoor van harte uit.

De interviews vormen een onderdeel van een opdracht van de BSNC en STOWA aan Sweco waarin de mogelijke risico’s van uitspoeling van gewasbeschermingsmiddelen, biociden en andere gebruikte onderhoudsmiddelen (zout, waterstofperoxide e.d.) vanaf kunstgras-sportvelden worden onderzocht.

Beheerders van sportcomplexen waar verschillende type kunstgras- en kunststofvelden voorkomen (zoals zandingestrooide- rubberingestrooide velden, watervelden en tennisbanen) krijgen in het onderzoek de voorkeur.

Interesse gewekt?
Stuur geheel vrijblijvend een e-mail met uw contactgegevens naar jochem.knol@sweco.nl of jaap.dewit@sweco.nl. Zij nemen vervolgens contact met u op.

Achtergrond: De Green Deal Sportvelden
De sportsector streeft naar een verdere verduurzaming van het onderhoud van sportvelden. De Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC) heeft daarom ambities van de sector

om tot een vermindering van de gewasbescherming te komen vastgelegd in een Green Deal. ‘Green Deal’ Sport doen een beroep op alle sportveldbeheerders om hun maatschappelijke rol te nemen en een gezonde, toekomstbestendige en duurzame sportomgeving voor sporters te creëren.

Meer nieuws

Plaats een reactie