BSNC zet tien koperen leden in het zonnetje

December staat bekend als de feestmaand bij uitstek. Voor de BSNC een mooi moment om tien koperen leden in het zonnetje te zetten. De branchevereniging trakteerde deze bedrijven op een taart vanwege hun 12,5 jaar lidmaatschap. Hieronder leggen vertegenwoordigers van de jubilerende ondernemingen uit wat voor hen de meerwaarde is van de BSNC en waarom lid zijn loont.    

Directeur Jan Vrij van AH Vrij Groen, Grond en Infra: “Waarom wij sinds 2004 lid zijn van de BSNC? Voor het ontmoeten van collega’s en opdrachtgevers en het ophalen en delen van kennis. Belangrijk is zeker ook dat we als ‘blok’ kunnen reageren naar de overheid, bonden en andere belanghebbenden.”

img_9073a
Jan Vrij met de jubileumtaart

Commercieel manager Job Steunenberg van Begroening Limagrain Nederland, is ook een tevreden lid: “Limagrain wil graag een positieve bijdrage leveren aan de sportsector. Met name op het gebied van natuurgras. Kennisuitwisseling is daarbij voor ons van groot belang. Als grassenveredelaar delen wij graag onze know how en ervaringen met branchegenoten. De onderlinge uitwisseling van kennis, informatie en innovaties leidt tot een kwalitatieve verbetering van de Nederlandse sportvelden.”

Deskundigheid
“Samenwerken aan een innovatief product met BSNC-leden van verschillende bloedgroepen zorgt voor meerwaarde en betaalt zich uit. Omdat iedereen over grenzen heen kijkt, zijn eigen deskundigheid meebrengt en daar naar handelt”, zegt Erwin Weening, commercieel directeur van leverancier DCM Nederland in Katwijk én lid van de BSNC-commissies ‘Studie en Scholing’ en ‘Gras’.

Erwin vervolgt: “DCM levert onder meer organische meststoffen en zorgt voor een actief bodemleven en het onkruidbeheer. Natuurgras biedt een oplossing voor het duurzaamheidsvraagstuk. Daarbij hoort zeker ook chemievrij onderhoud. Al die zaken brengen wij met een aantal BSNC-partners samen. Zodat betere en betaalbare natuurgrasvelden ontstaan. Het zou mooi zijn als wij andere leden van de branchevereniging stimuleren en motiveren om ook met elkaar projecten op te starten. Goede zaak ook dat de BSNC samen met Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en NOC*NSF de sector uitdaagt om te blijven innoveren. Bijvoorbeeld door een prima initiatief als de Innovatieprijs Sportaccommodaties. Wij hebben ons als deelnemer aangemeld.”

Ben Loman, coördinator sportparken van het gemeentelijk sportbedrijf De Karpen in Eindhoven: “De meerwaarde van BSNC is voor mij het ontmoeten van collega’s concullega’s en vertegenwoordigers van de andere bloedgroepen binnen de BSNC. Zoals leveranciers en adviesbureaus. Door bijeenkomsten van de branchevereniging te bezoeken en (nieuws)artikelen op de website en nieuwsbrief De Middenstip te lezen blijf je goed op de hoogte. Je hoort en leest wat er allemaal speelt in de markt, welke nieuwe ontwikkelingen en innovaties er zijn en deelt kennis met de andere leden. Ben je geen lid, dan mis je toch een hoop. En moet je als betrokkene je kennis ergens anders vandaan zien te halen. Bovendien is het heel fijn om als lid gebruik te maken van de resultaten van diverse onderzoeken en studies.”

goof

Goof Rijndorp en Martijn Corstiaensen van Bras Fijnaart snijden de taart aan!

Directeur-eigenaar Goof Rijndorp van Bras Fijnaart Groenvoorziening en Cultuurtechniek in Heijningen. “Ons vak moet doorontwikkelen en excelleren. De onderzoeken en de bijeenkomsten van de BSNC dragen hier aan bij. Het is belangrijk om als lid actief een bijdrage te leveren. Bijvoorbeeld door mee te denken en te praten over studies, onderzoeken en innovaties. En kennis niet alleen voor jezelf te houden. Ons gezamenlijke doel is uiteindelijk toch het niveau van de buitensportaccommodaties in Nederland naar een hoger plan te tillen.”

Netwerken
Salesmanager Benelux Hendrik Nagelhoud van de DLF-Groep, voorheen Innoseeds, uit het Zeeuwse Kapelle: “Ik kan een paar redenen noemen die voor ons bedrijf een meerwaarde vormen. Net als andere leden noem ik het uitwisselen van kennis en netwerken. We zijn met onze achtergrond bijzonder geïnteresseerd in alles wat met natuurgras te maken heeft. Dat is het mooiste gras dat er is. Gelukkig neemt de belangstelling voor natuurgras weer toe. De brancheverenging speelt daar goed op in. We komen wat dat betreft prima aan onze trekken. Het is belangrijk dat de BSNC opkomt voor de belangen van de verschillende bloedgroepen en álle leden goed vertegenwoordigt op landelijk niveau.”

Vestigingsleider Benno Nijland van Krinkels BV in Hengelo. “De meerwaarde van de BSNC is behalve kennisuitwisseling vooral de verbinding met de overheid en grote organisaties als de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en NOC*NSF. Maar ook door samen als leden onderzoek naar bepaalde aspecten van buitensportaccommodaties te doen of te laten verrichten.”

Product- en accountmanager Jan van den Boom van Barenbrug Holland in Nijmegen. “De BSNC biedt een uitstekend platform om branchegenoten te ontmoeten. Ook wij vinden naast het delen het ontwikkelen van kennis belangrijk. BSNC heeft daar veel oog voor en heeft innovatief denken en handelen in een hoog vaandel staan. Daar profiteren we als leden allemaal van. Samen met de hele branche moeten we ernaar streven om de kwaliteit van de sportvoorzieningen in dit land te verbeteren.”

taart1

En ook Jan van den Boom en René Verhoeven zijn blij met het jubileumtaartje!

Directeur-grootaandeelhouder Pedro van Zuijlen van aannemingsbedrijf Van Zuijlen uit Haarzuilens (gemeente Utrecht): “Sportverenigingen behoren tot onze belangrijkste opdrachtgevers. Het is heel fijn dat we de achtergrondinformatie van de BSNC, die we krijgen tijdens bijeenkomsten of via de website en nieuwsbrief De Middenstip, terug kunnen koppelen naar onze klanten. BSNC is een gedegen organisatie. Door de aanwezigheid van leden van verschillende bloedgroepen is er veel kennis binnen de branchevereniging. Mede daarom blijven we up-to-date en komen we goed beslagen ten ijs. Een goed voorbeeld is de drukbezochte meeting onlangs in Houten over de risico’s van rubbergranulaat. Heel informatief én een prima gelegenheid om bij te praten met andere leden. Kortom: het lidmaatschap van de BSNC heeft veel meerwaarde.”

Meer nieuws

Plaats een reactie