Vernieuwde handreiking voor het opruimen van een kunstgrassportveld

Met trots presenteren we, met dank aan de leden van de werkgroep Circulariteit, de compleet vernieuwde Handreiking renovatie en opruimen van een kunstgrasveld. Sinds enige jaren kent de BSNC de publicatie “Hoe ruim je een kunstgrasveld op?”. De voorlaatste versie dateert uit maart 2017. Hoog tijd voor een actualisatie! De lancering is op 9 maart a.s., op de Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten. 

Voor wie? Deze handreiking is vooral voor eigenaren van kunstgrassportvelden en voor partijen die betrokken zijn bij de aanleg van deze velden.  

De werkgroep Circulariteit van de BSNC heeft zich gebogen over alle actuele informatie over dit onderwerp en afgewogen op welke manier het in de handreiking moet worden beschreven. Zo kwam deze handreiking renovatie en ombouw kunstgrassportvelden tot stand.  

Opruimen van een kunstgrassportveld 

In het document wordt aandacht geschonken aan het volgens de richtlijnen afvoeren van vrijgekomen materialen. Zo wordt aandacht besteed aan de regelgeving die van toepassing is op het gebied van afvalstoffen en van bodembescherming. Ook is er aandacht voor de benodigde onderzoeken, de afweging met betrekking tot de gewenste bestemming van de oude mat (recycling of hergebruik) en de tijdelijk opslag hiervan en vergunningen die nodig zijn om het voorgenomen werk uit te voeren. 

Deze handreiking is het tweede recente rapport in het aanbod van de BSNC. In 2022 kwam de Handreiking Zorgplicht milieu voor kunstgrasvelden uit. Hierin staan de aanbevelingen voor het milieuverantwoord toepassen van materialen bij de aanleg en het onderhoud van kunstgrassportvelden, waarmee invulling kan worden gegeven aan de geldende zorgplicht bepalingen. 

Lancering op de Vakbeurs Sportaccommodaties 

Op 9 maart a.s. tijdens een werksessie op de Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten reiken de auteurs, leden van de BSNC-werkgroep Circulariteit, de handreiking uit aan de voorzitter van de vereniging Edward van der Geest. In een werksessie op deze Vakbeurs wordt vervolgens ingegaan op het onderwerp en de voors en tegens van bepaalde methoden en technieken.  

Ben je geïnteresseerd? Kom dan naar de kennissessie op 9 maart (13.30 uur) in het Duurzaamheidtheater, tijdens de Vakbeurs, Aanmelden is niet nodig! 

HIER vind je de handreiking op www.bsnc.nl

Meer nieuws

X