Keynote Alexander Prinsen

Alexander Prinsen is 4 oktober de keynote speaker op KUNSTgres, het kunstgrascongres voor de branche. Hij neemt ons mee in zijn gedachten en visie over een duurzame toekomst met kunstgras, en vlecht moeiteloos de verschillende trends op materialen, energie, water, maatschappelijk en klimaat aan elkaar.

Op 4 oktober organiseert de BSNC KUNSTgres, het kunstgrascongres voor de branche. Tot en met 4 oktober besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan het programma. In dit artikel het woord aan de keynote van de dag: Alexander Prinsen.

Duurzame innovatie vlek op de horizon

Alexander Prinsen neemt ons mee naar hoe hij de duurzame innovatie vlek op onze horizon ziet. Met zijn gereedschapskist, onder andere gevuld met natuurwetenschappen en systeemdenken, verbindt hij (eco)logisch denken en (eco)nomisch doen met elkaar. De eco staat voor ons huis, onze planeet, die aan de hand van logische boekhouding functioneert. Hij gaat ons uitdagen om naar onze kunstgrassportvelden te kijken vanuit de natuurlijke logica. Vanuit zijn perspectief schetst hij nieuwe mogelijkheden voor de uitdagingen waar we als branche, vooral op het gebied van kunstgrassportvelden, voor staan. Hij vlecht moeiteloos de verschillende trends in materialen, energie, water, maatschappelijk en klimaat aan elkaar. Een duurzame toekomst met kunstgras vraagt om systemische innovaties die de planeet, ons eigen thuis, respecteert en in stand houdt.

Gastdocent, innovatiecommissies en podcasts

Alexander begeleidt al meer dan tien jaar ondernemingen in het realiseren van hun innovatie doelstellingen door vanuit een systeem blik de uitdagingen aan te pakken. Hij is als gastdocent verbonden aan Van Hall Larenstein voor een innovatieve minor. En hij zit in verschillende innovatiecommissies van ZonMw en RVO. Met zijn podcasts Nieuw Voer (over de landbouw transitie) en Masters of Beautiful Achievements (over uitvindingen en innovaties) gaat hij in gesprek met koplopers over hun reis.

Meer nieuws