Zomergroet van voorzitter Edward

… en het werd zomer, was dat niet dat liedje? De rest laat ik voor jullie eigen verbeelding, maar het weer is er in ieder geval naar. Droog en warm. En met dat ik dat schrijf, besef ik me ook dat sommigen van ons dan dus extra druk zijn. Wat is er veel te doen in deze zomermaanden om de sportaccommodaties weer spic en span te hebben bij de start van de competitie.

Vorig jaar schreef ik over het einde van corona en de gevreesde delta-variant -omikron bestond toen nog niet eens- en vervolgens hadden we wederom een verenigingsjaar met hindernissen. Vooral het ontmoeten en netwerken komt dan enorm onder druk te staan. Toch hebben we een paar mooie bijeenkomsten gehad afgelopen jaar en ook komend jaar een volle agenda!

Ik denk alleen al aan KUNSTgres,  en een ALV in november, weer in combinatie met de Nationale Sport Vakbeurs en dan heb ik nog niet eens over de masterclasses en de kennis- en inspiratiesessies en conGRAS, begin 2023. Kortom, het bureau werkt graag en stevig door om weer een mooi programma voor het jaar 2022/2023 neer te zetten.

Naast de netwerkbijeenkomsten en kennisuitwisseling, zijn we ook de vereenvoudiging van de BSNC-structuur aan het uitwerken, waarbij de lijnen tussen het bureau/ het algemeen bestuur en de leden korter worden, we minder vergaderen hoeven en ook de gemeenten een andere, meer passende rol krijgen binnen de BSNC. Hierover in onze eerste nieuwsbrief, na de zomer, op 1 september meer nieuws.

Niet onvermeld mag blijven de actieve, enthousiaste, en grote hoeveelheid werk die door onze leden is verzet in alle (landelijke) stuur- en werkgroepen, zowel voor de Routekaart verduurzaming sportaccommodaties als voor het nieuwe KwaliteitsZorgSysteem (2.0). En natuurlijk ook jullie bijdragen binnen de werkgroepen en de Toetsingscommissie van de BSNC zelf. Ik ben trots op de rol die we daarin gepakt hebben als BSNC en het werk wat we met elkaar (vaak vrijwillig) verzetten, top!

Voor nu wens ik voor ons allemaal een moment van even niets moeten, even de telefoon in de hoek, de laptop uit, de korte broek (of rok) aan.

Succes, een goede zomer gewenst en tot de volgende bijeenkomst,

Edward van der Geest
voorzitter BSNC

Meer nieuws