Hans Roelofs gastspreker op themadag BSNC in Meierijstad 

Presentatie over duurzaam watersysteem en klimaatverandering

BSNC houdt op 10 oktober samen met de Brabantse gemeente Meierijstad een themadag over duurzame sportaccommodaties. Op het programma staat onder meer een bezoek aan sportpark De Neul van VV Rhode in de kern Sint-Oedenrode. Hans Roelofs van Waterschap De Dommel is een van de gastsprekers.

 Sportpark De Neul telt sinds kort drie nieuwe kunstgrasvelden. Daarnaast is een natuurgrasveld volledig gerenoveerd. Hans: “De gemeente wil graag een toekomstbestendig sportpark. Gelet op de locatie en complexe waterhuishoudkundige omstandigheden betekent dit dat er een robuust watersysteem moest komen. Onder het kunstgras ligt nu een waterbergingssysteem. Die houdt het water vast. Als er sprake is van een teveel aan water wordt dit afgevoerd naar de naastgelegen rivier de Dommel.”

Hans geeft samen met Jeroen van de Ven van ‘Newae Adviseurs & Ingenieurs’ een presentatie over de duurzaamheidaspecten van het watersysteem  op sportpark De Neul. “Ik vertel over de uitdagingen op het gebied van water bij De Neul. Jeroen weidt uit over de toegepaste technische aspecten. Ik ga ook in op mijn rol als adviseur in het bouwteam, waarin gemeente, vereniging, aannemer en adviseur intensief hebben samengewerkt in dit project.”

Hans spreekt aan het eind van de bijeenkomst ook over klimaatverandering. “Specifiek behandel ik daarbij actuele issues als perioden van extreme regenval en –zoals afgelopen zomer het geval was- langdurige droogte. Ik geef aan wat dit kan betekenen voor de sport- en cultuurtechnieksector. Ik ben ook benieuwd hoe de branche hier zelf over denkt. Ik verwacht een boeiende bijeenkomst.“

Voor meer informatie over de themadag ‘Duurzame Sportparken’ op woensdag 10 oktober in de Brabantse gemeente Meierijstad: klik HIER

 

 

 

 

 

Meer nieuws

Plaats een reactie