Ben Loman gastspreker op themadag BSNC in Meierijstad 

Bodemverbeteraar die water vasthoudt  

BSNC houdt op 10 oktober (Dag van de Duurzaamheid) samen met de Brabantse gemeente Meierijstad een themadag over duurzame sportaccommodaties. Op het programma staan bezoeken aan sportpark De Neul van VV Rhode in Sint-Oedenrode en het non-infillveld bij WEC in Schijndel. Ben Loman van Vitagro uit Elst houdt een verhaal over ‘De duurzame toepassingen van TerraCottem’.  

Ben is bij Vitagro actief als productspecialist graszaden en meststoffen voor sportvelden, golfbanen en openbaar groen. Vitagro geeft advies en levert producten die bijdragen aan duurzaam groenbeheer. Zoals het product TerraCottem; een bodemverbeteraar voor bomen en struiken en gazon. “Het is een watervasthoudend product. Voordeel is dat beheerders van sportvelden minder hoeven te beregenen. Het middel is ook voor sportvelden een belangrijk hulpmiddel bij de inzaai”, benadrukt Ben. “Burgers en overheid verlangen een schonere, gezondere leefomgeving. Dat heeft gevolgen voor de wijze waarop we onze sportvelden, golfbanen en openbare beplanting aanleggen, onderhouden en renoveren. Dit vraagt in de praktijk om minder emissie van meststoffen en CO2 en minimaal gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.”

Turf
Ben vervolgt: “Wij hebben in het natuurgrasveld in Sportpark De Neul TerraCottum turf verwerkt. Deze mat is opgehoogd en gerenoveerd met vrijkomende grond uit het kunstgrasveld op dezelfde locatie. Voorheen lag het natuurgrasveld laag en stond het vaak blank in een natte periode. Daarnaast hebben wij als startbemesting meststoffen van Bio Trio toegepast. Deze zijn greenlabel gecertificeerd. Het werkt hier dus dubbel: gecertificeerde meststoffen, minder uitspoeling van mest, betere vochtbinding en betere beworteling. De duurzame gedachte erachter is minder water en een betere groei.”

Ben kijkt uit naar 10 oktober. Hij houdt zijn presentatie op Sportpark De Neul. “Ik heb al vaker een presentatie mogen houden tijdens bijeenkomsten van de BSNC. Altijd leuk om mijn verhaal te houden voor een publiek bestaande uit praktijkmensen. Het belooft een boeiende themadag te worden. Ik hoop daarom op een grote opkomst.”

Voor meer informatie over de themadag ‘Duurzame Sportparken’ op woensdag 10 oktober in de Brabantse gemeente Meierijstad: klik HIER

 

Meer nieuws

Plaats een reactie