ConGRAS: inhoudelijk en inspirerend congres

Al weken was ConGRAS (het congres voor, over en door de natuurgrasbranche) volledig uitverkocht. Een teken dat de aandacht voor echt gras groot is. En inderdaad… op dinsdag 25 september is de plenaire zaal in het congrescentrum op Papendal tot de laatste stoel gevuld. De aanwezigen hebben er zin in!

Een speciale werkgroep -met de BSNC-leden Bart van Kollenburg, Jan van de Boom, Bert Jan Emons en Bert Klein- bereidde samen met Ben Moonen en Janine Reedijk het inhoudelijke programma voor. Een evenwichtig programma waar ruimte was voor de innovaties in het vakgebied.

De werkgroep nodigde bovendien twee sprekers uit de betaald voetbalwereld uit: grasmaster Theo van Benthum en Ernest Faber. Theo deelde zijn ervaringen met het onderhoud van de grasmat in het stadion van NEC. Ernest Faber sprak zich als Hoofd Jeugdopleiding PSV uit over het belang van echt gras voor (prof)voetballers. Hij bood zich -tot grote vreugde van de zaal- aan als ambassadeur om samen met gemeenten, bedrijfsleven en verenigingen te komen tot een masterplan voor het behoud of terugkeer van natuurgras in betaald voetbalstadions én andere sportaccommodaties.

Mark van de Veerdonk gaf daarna een prikkelende en cabareteske aftrap, waarna de aanwezigen in vier groepen uiteen gingen om vier inhoudelijke sessies te volgen. De cabaretier had beloofd goed op te letten. Bij de plenaire afsluiting bleek dat hij in ieder geval veel plezier had gehad tijdens het congres. Tijdens en vooral na afloop was er ook voldoende ruimte voor ontmoeting. Al met al een geslaagd congres, dat volop input biedt om als organisatie én als branche mee verder te gaan. Er zijn genoeg uitdagingen!

Wil je de powerpoint presentaties van de sprekers inzien? Klik dan op een van de presenaties hieronder:

Plenaire presentatie, inclusief presentatie door Theo van Benthum

Thema 1: Innovaties in gras door Tim van der Weijde, Wilma Windhorst en Henk Slootweg

Thema 2: Green Deal Sportvelden door Wim Bekkers en Maurice Evers

Thema 3: Klimaat en Water door Karen Huijsmans en Jan Coppens

Thema 4: Een gezonde bodem door Emile Bezemer en Bert Carpay

Meer nieuws

Plaats een reactie