Groene en blauwe waarden in de stad

De veranderingen in ons klimaat vragen om maatregelen in de openbare ruimte. Inmiddels is wel bekend dat groen en blauw (water) in de stad hierbij een belangrijke rol spelen. Maar hoe zorg je ervoor dat dit ook daadwerkelijk een plek krijgt in gemeentelijk beleid en bij planvorming? Dit kan onder andere door de waarden van dit groen en blauw inzichtelijk te maken. De Citydeal ‘groene en blauwe waarden in de stad’ zet hierin goede stappen en er zijn ook andere initiatieven om groene en blauwe waarden een plek te geven.

Tijdens dit werkatelier staan we stil bij deze Citydeal en gaan we met elkaar in gesprek over hoe we onze steden klimaatbestendig kunnen krijgen door groen en blauw. Dit doen we namens de verenigingen VHG, Stadswerk, BSNC en CUMELA Nederland. Gemeente Dordrecht neemt deel aan de Citydeal en presenteert tijdens het werkatelier haar ervaringen. Het waterschap Aa en Maas vertelt over een subsidie die ze verlenen voor klimaatbestendige maatregelen. Ook is er een forumdiscussie met de sprekers en afgevaardigden van de organiserende brancheverenigingen. Namens BSNC zal Ben Moonen aan deze discussie deelnemen. Aansluitend is er een netwerklunch.

 Programma

  • Welkom door Maarten Loeffen, directeur Stadswerk
  • Inleiding Citydeal ‘Groene en blauwe waarden in de stad’ door Stefan Verbunt (Senior adviseur bij RVO)
10.45 Praktijkervaring vanuit gemeente Dordrecht door Karin Noeverman(Beleidsmedewerker bij gemeente Dordrecht)
11.00 Subsidie klimaatbestendige maatregelen door Waterschap Aa en Maas
11.15 Forumdiscussie o.l.v. Maarten Loeffen met sprekers en afgevaardigden van de organiserende brancheverenigingen
12.00 Netwerklunch

Wilt u deelnemen aan de netwerklunch op donderdag 29 september? Stuur dan uw aanmelding per e-mail naar info@stadswerk.nl.

Plaats een reactie