Bijeenkomst Next Generation in De Kuip onderstreept passie!

Op woensdag 14 september was de bijeenkomst van de BSNC Next Generation in De Kuip. Tijdens deze bijeenkomst werd één kernwoord onderstreept als ingrediënt voor succes in het vak: Passie!!

Dit kwam naar voren uit de verschillende toespraken en presentaties van onder andere Henk Kamp (oud-medewerker van het NOC*NSF), Joop Schinkel (sportveldbeheerder bij de gemeente Castricum) en Erwin Beltman (grasmeester van Feyenoord). Centraal stonden in de presentatie van Henk Kamp de ontwikkelingen in de natuurgrasvelden vanaf 1950 tot nu. De ontwikkelingen volgen zich de laatste jaren in snel tempo op, wat ongetwijfeld gaat leiden tot mooie resultaten in de toekomst.

Joop Schinkel presenteerde zijn eigen innovatie, het doormengen van lava in toplagen van natuurgras, wat de waterdoorlatendheid en uiteindelijk bespeelbaarheid ten goede komt in natte gebieden. Tijdens de bijeenkomst werd ook de nadruk gelegd op het verschil tussen het beheer van de sportvelden bij gemeenten en de overeenkomsten/verschillen met het beheer van BVO-sportcomplexen. Bij gemeentelijk beheer is vaak creatieve inzet van de middelen belangrijk om de voetbalverenigingen een bespeelbaar grasveld te geven. Bij Erwin Beltman staat echter topkwaliteit bovenaan en dit is waar hij keihard op beoordeeld wordt.

Maar wat iedere fieldmanager zal onderstrepen, is dat passie hét ingrediënt is voor het boeken van successen. Wie wil winnen, zal moeten leren omgaan met verliezen om hier uiteindelijk van te leren.

We bedanken de organisatoren voor de leerzame middag op een prachtige locatie!

Met vriendelijke groet,

Ard-Jan van Huizen, student Landscape Engineering aan de HAS Hogeschool

Meer nieuws

Plaats een reactie