Groenbedrijf  Punt BV: branchewinnaar groenonderhoud

 Groenaannemingsbedrijf Punt BV uit Rotterdam is in de strijd om de Nationale Ondernemersprijs 2016 uitgeroepen tot winnaar in de categorie groenonderhoud. De prestigieuze Nationale Business Succes Award wordt elk jaar uitgereikt aan succesvolle ondernemers. Het familiebedrijf is als branchewinnaar geselecteerd voor zowel de hoofdaward als de subawards ‘Meest innovatieve onderneming ‘en ‘Groenste bedrijf van Nederland’. “Een hele mooie blijk van waardering”, aldus directeur Bastiaan Punt.

De motivatie van de jury is om bijna verlegen van te worden. Zo lovend zijn de opmerkingen in het nominatierapport: ‘Groenonderneming Punt BV presenteert zich als een absolute specialist in een bijzondere branche. Die van het groenonderhoud in de ruimste zin van het woord. Zij onderscheidt zich door haar grote knowhow en zeer grote mate van maatschappelijk bewustzijn. Innovatie is het sleutelwoord bij Punt. Zij is continu bezig om haar service en producten te verbeteren en optimaal te laten aansluiten op de wensen van haar klanten. Die kennen het bedrijf inmiddels als een betrouwbare partner, die probeert hen zo goed mogelijk te adviseren en van dienst te zijn en zo goed mogelijk geheel te ontzorgen. Punt is zonder meer een vooraanstaand bedrijf, dat in de loop der tijd een opmerkelijke positie heeft opgebouwd. Absoluut een toonaangevend en vernieuwend bedrijf op het gebied van groenonderhoud. Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een honderd procent-focus op de klant maken van Punt een absolute topper in haar wereld.’

De nominatiecommissie roept de onderneming uit de Maasstad op basis van bovenstaande gronden uit tot winnaar/vertegenwoordiger in de branche van het groenonderhoud. Door die uitverkiezing dingt Punt dus automatisch mee naar de Nationale Business Success Award 2016. Bastiaan is uiteraard erg blij met het positieve oordeel van de jury. “Het is een grote erkenning voor ons werk. Dat maakt ons trots. Zeker de opmerking dat wij ons ontwikkeld hebben tot een toonaangevend bedrijf  op het gebied van groenonderhoud met een sterke positionering.”

Onderhoud
Punt houdt zich bezig met het integraal onderhoud van gemeentelijke openbare ruimte. Onkruidbestrijding is één van de gebieden waarop het bedrijf al jaren – met name in de regio Rotterdam – actief is. Doel van de broers Bastiaan en Matthijs Punt is om dit werk zo duurzaam mogelijk uit te voeren en chemische bestrijdingsmiddelen zo ver mogelijk terug te dringen. Ze ontwikkelden Blue-Green, een methode om CO2-neutraal onkruid te bestrijden met behulp van heet water. Deze is geschikt voor obstakels en kleine oppervlakten. Punt introduceerde ook Red-Green: een systeem van werken waarbij biomassa verbrandt wordt. “Met de vrijkomende warme verbrandingsgassen bestrijden wij het onkruid”, legt Bastiaan uit. “Het gaat om een vergelijkbare CO2-neutrale methode. Met name voor de grotere oppervlakten. Een combinatie van Red en Bleu is een volwaardig alternatief voor gif.”

BSNC
Een ander belangrijk werkterrein van Punt is ecologisch maaiwerk. Bastiaan: “Daarvoor beschikken we over zowel de juiste machines als de benodigde kennis. We hebben heel bewust een eigen ecoloog in dienst genomen.” En wat is de link met de BSNC? “We verzorgen het onderhoud van onder meer atletiekbanen en honkbalaccommodaties. En daarnaast ook dat van kunstgrasmatten en speelvoorzieningen in de wijken. Daar valt ook het inzaaien van recreatie- en trapveldjes onder”, zegt Bastiaan. “Sinds vorig jaar staan we met ons bedrijf op de ledenlijst van de branchevereniging. Manager buitensportaccommodaties Jur van der Veen van de gemeente Rotterdam wees ons op de meerwaarde van een lidmaatschap. We werken op een prettige manier samen met de gemeente en ook met Jur. Hij heeft overigens gelijk gekregen. BSNC is een actieve club die regelmatig bijeenkomsten houdt voor de branche. We hebben ook op de beurs in Houten gestaan om ons bedrijf te presenteren. Het lidmaatschap bevalt ons prima. Met dank aan Jur voor de tip!”

Plaats een reactie