Gemeente Haarlemmermeer sluit zich aan bij branchevereniging

Ledenbestand BSNC blijft groeien

BSNC mag met de gemeente Haarlemmermeer weer een nieuw lid toevoegen aan het groeiende ledenbestand. Beheerder sportvelden en recreatiegebieden Huib van den Heuvel bezocht verschillende bijeenkomsten. Hij raakte daarbij enthousiast over de doelstelling en de activiteiten van de branchevereniging. “De BSNC biedt een ideaal platform voor het delen, uitwisselen en ontwikkelen van informatie over de aanleg en onderhoud van buitensportaccommodaties”, zegt Huib.

Huib was een paar maanden geleden onder meer van de partij tijdens de Praktijkdag bij de Hockeyclub Rotterdam. Begin oktober verzamelden zich daar een kleine tweehonderd deelnemers in het clubhuis. De jaarlijkse meeting stond dit keer in het teken van chemievrij beheer. “Een hele goede en informatieve bijeenkomst waar ik veel mensen ontmoet heb. Uitbreiden van het netwerk is voor ons een belangrijke reden om aansluiting te vinden bij de BSNC. Wat dat betreft zijn we bij de branchevereniging met al haar verschillende bloedgroepen op de juiste plek. Zowel collega’s van andere gemeenten als aannemers, leveranciers en medewerkers van adviesbureaus en kennisinstellingen zijn lid. Een hele brede club dus.”

Huib werkt bij de gemeente Haarlemmermeer (144.000 inwoners) nauw samen met twee collega’s. “Samen houden we ons bezig met het beheer, aanleg en onderhoud van zo’n vijftig natuurgrasvelden en twintig kunstgrasvelden. Die zijn verdeeld over zeventien locaties, waaronder voetbal- en hockeyverenigingen.. Heel trots zijn we op de schitterende accommodatie van de honkbalclub Hoofddorp Pioniers. Die is echt van wereldniveau.“

Huib kijkt uit naar de platformbijeenkomst van de BSNC over het onderwerp social return en participatie. Die heeft op 24 maart plaats in restaurant De Roskam in Houten. Sinds juli 2011 neemt de overheid bij inkopen en aanbestedingen ‘social return’ op als contractvoorwaarde. Deze maatregel houdt in dat bij aanbestedingen boven de 250.000 euro, bedrijven bij de uitvoering van een opdracht mensen moeten inzetten met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt. “Voor gemeenten is social return en participatie als contractvoorwaarde bij aanbestedingen een heel belangrijk en actueel onderwerp. Voor 15 mei willen we in Haarlemmermeer zeven kunstgrasvelden aanleggen of vervangen. Ik reken 24 maart op een informatieve dag waar we ons voordeel mee kunnen doen en kennis kunnen vergaren en delen. Met dit soort bijeenkomsten zorgt de BSNC voor veel meerwaarde. En dat is precies wat we zoeken.”

Meer nieuws

Plaats een reactie