Dag van de Sportaccommodaties biedt goede ontmoetingsplek!

Voordat de deuren van de Expo Houten zich openden op donderdag 10 maart was het boven al een drukte van belang. Betty en Bea verwelkomden ruim 170 BSNC-leden en exploitanten op hun onnavolgbare en enthousiaste wijze.

DvdSa.1

Na een officiële opening door voorzitter Frank van der Peet, interviewde Betty top-hockeyster Maartje Paumen. Zij gaf aan dat een goed geprepareerd veld één van de voorwaarden is om echt klinkende resultaten neer te kunnen zetten. Ze is met haar collega’s van het Nederlands dameselftal al volop in voorbereiding voor de Spelen komende zomer. Ze gaan alleen voor goud. Ze verwacht dat de heren dit keer ook hoge ogen gooien. Hun voorbereiding is –net als bij de dames- vooral gericht op het vasthouden van de focus en het spelen als een goed geolied team.

Frank DvdS 160316

 

Interview Maartje en Betty

Betty voelt daarna de aanwezigen in de zaal aan de tand. Wat weten zij van de BSNC en het vak? Paul van Berkel van Van Kessel wint uiteindelijk deze quiz met een twist. Maartje overhandigt hem een ‘enorme’ trofee. Daarna is het tijd voor iedereen om de laatste voorbereidingen te treffen op de beursvloer, die daarna snel vol loopt.

Paul en Maartje Paumen

In de ochtend vinden ook drie lezingen van BSNC plaats. Hugo van der Poel, directeur van het Mulier Instituut, lichtte aan de hand van onderzoekscijfers toe waar we in Nederland sporten in 2030. Aansluitend volgde een discussie met Jaap Nieuwenhuis (B.A.S. Begeleiding en Advies Sportterreinen), Kees Haaksman (Agterberg) en Frans van de Ven (gemeente Den Haag) over het beheer van het Sportpark van de Toekomst. De laatste lezing ging over ‘Zorgen voor sportaccommodaties van een hoge kwaliteit’. NOC*NSF verzorgde deze lezing. De belangstelling voor de lezingen is enorm.

Lezing 2

De middag verloopt ook naar tevredenheid. De BSNC-stand wordt druk bezocht. Betty en Bea quizzen er lustig op los. Het brengt extra sfeer en gezelligheid op een goede beurs.

quizzen met Betty in de stand

Plaats een reactie