BSNC-lid Bart van Wijlen benoemd tot ambassadeur Brabants Besten.

Gedeputeerde Bert Pauli, Economische Zaken en Internationalisering, installeerde woensdag 6 juli 25 nieuwe ambassadeurs innovatief werkgeverschap, waaronder Bart van Wijlen van Aannemersbedrijf Van Wijlen B.V. Komend jaar inspireren in totaal maar liefst 46 ‘Brabants Besten’ andere ondernemers om een vernieuwende werkgever te zijn.

Bert Pauli over Aannemersbedrijf Van Wijlen: “Geeft aantoonbaar en structureel invulling aan ‘social return’. Iedereen is echt onderdeel van het bedrijf. Als een klus het toelaat, schakelt het bedrijf mensen van de sociale werkvoorziening in. Heeft het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)”.

Voor het derde jaar achtereen neemt een groep Brabantse ondernemers de rol van ambassadeur op zich. Dit jaar gaan maar liefst 25 nieuwe Brabants Besten aan de slag. Door andere werkgevers te inspireren werken deze ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf aan een sterke en sociale regionale economie. Dit doen ze met 21 Brabants Besten die vorig jaar ook ambassadeur waren.

Brabants Besten dragen bij aan een vitale, goed opgeleide en flexibele beroepsbevolking. Ze zorgen dat hun medewerkers met plezier naar hun werk gaan en dat de concurrentiepositie van hun bedrijf wordt versterkt. De Brabants Besten werken aan sociale innovatie en flexicurity. Of ze nemen mensen aan met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit gebeurt onder meer door reshoring, het terughalen van personeel uit lagelonenlanden.

Bart Van Wijlen: “Het is mogelijk om met sociaal ondernemen aan de oplossing van een maatschappelijk probleem bij te dragen. Maar je moet mogelijkheden wel zien en een kans geven. Dat geldt ook voor opdrachtgevers”.

Plaats een reactie