BSNC breidt uit met Aquaco

BSNC begroette de afgelopen weken de gemeente Maastricht en Adviesburo RIET uit Bunnik als nieuw lid. De branchevereniging mag opnieuw een interessante speler op de markt toevoegen aan het bestand. Aquaco uit het Gelderse Elst heeft zich vanaf het prille begin in 1978 ontwikkeld van een beregeningsbedrijf tot een zogeheten one stop shop in watertechniek. 

Aquaco BV startte eind jaren zeventig als Barenbrug Beregening. Inmiddels is dit bedrijf samen met Perrot BV onderdeel van Aquaco Holding BV met als algemeen directeur Hans Kamphuis. “We verzorgen het gehele traject. Van begin tot eind. Aquaco ontwerpt, engineert, realiseert, serviced en onderhoudt. Dat doen we op basis van de visie ‘We love making water work’. Dit geldt voor het water in beregeningsinstallaties, fonteinen, stofbestrijding- en luchtbevochtingsystemen én waterbehandeling-, adiabatische koel-, wielwas-, brandbestijding- en veldverwarmingsystemen”, geeft Hans aan.

Kort en bondig
De kort en bondige visie is bewust in het Engels geformuleerd. Want Aquaco timmert ook internationaal aan de weg met projecten in buurlanden als Duitsland (vooral in het industriële Ruhrgebied in de deelstaat Nordrhein-Westfalen) en België. En daarnaast ook in Engeland, Rusland en Singapore. Het bedrijf mag grote ondernemingen als Heijmans, De Enk, Grontmij, Antea Group tot haar opdrachtgevers rekenen. Ook architectenbureaus, gemeenten, Verenigingen van Eigenaren (VVE’S), hoveniersbedrijven én sportverenigingen en golfclubs maken deel uit van de  klantenkring. Hans: “Wij richten ons op vier gebieden: sportterreinen, gebouwen en terreinen, tuin en park en openbare ruimte. Sport is een heel belangrijke tak voor ons. Zo zorgen we in het PSV-stadion tijdens de renovatie van het veld voor de aanleg van de nieuwe beregeningsinstallatie. Dat gebeurt in opdracht van aannemer Agterberg uit Groenekan. Voor een optimaal resultaat maken we bij deze klus gebruik van diverse type sproeiers. Daarnaast hebben we dit jaar de natuurgrasvelden van liefst zes sportparken in de gemeente Maastricht voorzien van een volledig geautomatiseerde beregeningsinstallatie. Ook een heel mooi project.”

hans kampuis

(Hans Kamphuis)

Beregening
Beregenen in Nederland? Niet nodig toch. Het regent hier immers regelmatig pijpenstelen! “Beregenen lijkt misschien inderdaad een overbodige luxe. Maar niets is minder waar”, benadrukt Hans. “Voor een optimale conditie van bijvoorbeeld voetbalvelden, hockeyvelden, golfbanen, tennisbanen, maneges en tuinen is het écht noodzakelijk en van groot belang dat de beregening valt op het moment dat er vraag naar is. In de gewenste hoeveelheden en met de juiste waterverdeling. Met een automatische of bovengrondse beregeningsinstallatie regelen we de neerslag op maat.”

Hans vervolgt: “Het beregenen van kunstgras heeft als doel de bespeelbaarheid te vergroten qua veiligheid, snelheid en temperatuur van het veld. Dit geldt ook voor het beregenen en draineren van graveltennisbanen. Door te zorgen voor een bepaalde hoeveelheid vocht in de baan blijft de baan in een goede speelconditie. Daarnaast kan met een baanverwarmingssysteem het speelseizoen worden verlengd.”

BSNC
De link van Aquaco met BSNC is er al een tijdje. Regelmatig loopt Hans leden van de branchevereniging tijdens bijeenkomsten en vergaderingen tegen het lijf. “Het lidmaatschap van BSNC is voor ons bedrijf een logische stap. Het is zo belangrijk om dicht bij je klanten te staan. En heel waardevol om de vertegenwoordigers van bloedgroepen als aannemers, leveranciers, adviesbureaus en gemeenten en sportbedrijven in een informele setting te ontmoeten. Neem een evenement als de Dag van de Sportaccommodaties. Je hebt en neemt dan echt de tijd om in een prettige, ongedwongen sfeer met elkaar te sparren, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Praten over allerlei aspecten van het vak. Ingaan op vragen als: waar lopen jullie tegen aan en hoe gaan jullie met bepaalde problemen om? Gewoon een goed en open gesprek met andere spelers op de markt. Zonder dat je iets van elkaar wilt of moet. Dat werkt echt! Samen heb je het dan over zaken waar je gedurende een werkafspraak niet snel aan toekomt. Daar steek ik elke keer weer zo veel van op.

 

 

Meer nieuws

Plaats een reactie