BSNC en het Innovatieplatform Duurzame Sportsector gaan intensiever samenwerken

Vanaf juni gaan de BSNC en het Innovatieplatform Duurzame Sportsector intensiever samenwerken. In eerste instantie gaat het om de betrokkenheid van de BSNC bij het organiseren van de regionale kennissessies voor de thema’s: verduurzaming van kunstgrassportvelden en duurzaam gebruik van gras- en hybridesportvelden. De commissies van de thema’s gras en kunstgras denken mee over de inhoud van het programma en de bijdrage van BSNC-leden. Natuurlijk zijn BSNC-leden ook van harte uitgenodigd om aan andere kennissessies deel te nemen.

Het Innovatieplatform Duurzame Sportsector is onderdeel van de Routekaart Verduurzaming Sport. Het doel van de kennissessies is beschikbare kennis, kunde, voorbeelden, ervaringen en resultaten over duurzaamheidsthema’s te verzamelen en te delen tussen en met marktpartijen, gemeenten en kennisinstellingen.

Naast de thema’s duurzaam gebruik van gras- en hybridesportvelden en verduurzaming van kunstgrassportvelden, is er ook aandacht voor de sportvelden van de toekomst, sport in de openbare ruimte, sportaccommodatie als bron van water, warmte en energie, multifunctionele duurzame sportaccommodaties, duurzaam aanbesteden en het verduurzamen van zwembaden. Ook hierover worden kennissessies georganiseerd.

De initiatiefnemers van het Innovatieplatform Duurzame Sportsector zijn: Vereniging Sport en Gemeenten, Sportinnovator en Kenniscentrum Sport & Bewegen. Samen met gemeenten, de markt en nu ook BSNC organiseren zij de kennissessies.

Kennissessies in april 2024

In april organiseert het Innovatieplatform Duurzame Sportsector vier kennissessies in Zuid-Nederland over het verduurzamen van zwembaden en sporthallen, de openbare ruimte en sportaccommodaties als bron van warmte, water en energie.

De data, tijden en locaties van de kennissessies zijn:

  • Sessie zwembaden; 4 april, 13.30-17.00 uur (Zwembad Glanerbrook, Geleen)
  • Sessie openbare ruimte; 9 april, 13.30-17.00 uur (De Kragt, Breda)
  • Sessie sporthallen; 23 april, 13.30-17.00 uur (Maaspoort, Den Bosch)
  • Sessie energiesystemen/ collectorvelden; 25 april, 13.30-17.00 uur (CKV Rust Roest, Eindhoven)

Vanaf juni 2024 worden er kennissessies georganiseerd in de regio’s Oost, Noord en West.

Aanmelden
Wil je aanwezig zijn, schrijf je dan in voor (één van) de kennissessies door een mail te sturen naar richard.migchielsen@kenniscentrumsportenbewegen.nl.

Meer nieuws