BSNC breidt uit met aannemer HSM

BSNC mag opnieuw een interessante onderneming als kersvers lid begroeten. De Hollandsche Sportveldenonderhoud Maatschappij (HSM) is een aannemersbedrijf uit Woudrichem dat sinds 2010 aan de weg timmert.

Zusterbedrijf Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (HGM) is specialist op het gebied van duurzame aanleg, onderhoud en renovatie van golfbanen. Daarnaast houdt de onderneming van directeur Hans Schaap zich bezig met het onderhoud van vijftig natuurgrasvelden. HSM nam per 1 januari de ‘sportpoot’ over van bouwonderneming Heijmans. “HSM is een jong bedrijf met veel kennis en ervaren mensen”, zegt Hans. “We weten wat de klanten vandaag de dag vragen: kwaliteit leveren voor een redelijke prijs. Daar willen we graag aan voldoen en handelen we naar. We houden de overheadkosten laag omdat we heel goed beseffen waar het om gaat. Buiten moet het gebeuren.”

HSM bracht de kunstgras onderhoudscontracten van Heijmans onder in een nieuwe bv. Onderdeel van de overdracht is de overstap van drie voormalige medewerkers van Heijmans naar HSM. Hans: “We waren dus al actief op het gebied van natuurgras in onze regio. Op de complexen van voetbalclubs tref je tegenwoordig overal kunstgrasvelden. Daarom past de overname van de sportpoot van Heijmans heel goed in onze plannen. We richten ons nu ook op zowel de aanleg als het onderhoud van kunstgrasvelden.”

Duurzaam
Hans benadrukt dat duurzaam kwaliteitsonderhoud hoog in het vaandel staat van HSM. “Daarom is Arno Westhoven ons team per 1 april komen versterken. Met het aantrekken van Arno zijn we voorbereid op de veranderingen op het gebied van toegestane bestrijdingsmiddelen in de nabije toekomst.” Westhoven is gespecialiseerd in het herkennen en aanpakken van schimmels, een slechte bodemstructuur en voedingstekorten. Verder weet de agronomist of landbouwkundige alles over het bepalen van watergiften en opstellen van bemestings- en gewasbeschermingsplannen.

“Het chemievrij onderhouden van sportvelden is een heel actueel onderwerp en zorgt voor veel discussie. Wij willen niet wachten en komen alvast met oplossingen. En maken het zo onderdeel van onze bedrijfsvoering”, benadrukt Hans, die blij is met het lidmaatschap van de BSNC. “Het biedt een goed platform om kennis te delen en te ontwikkelen over verschillende aspecten van buitensportaccommodaties. Waaronder duurzaamheid! De branchevereniging is verder met aannemers, gemeenten en sportbedrijven, adviseurs en leveranciers een breed georiënteerde organisatie. Dat biedt ook de kans om ons netwerk verder uit te breiden.”

Plaats een reactie