BSNC begroet gemeente Amstelveen als nieuw lid

Kwaliteit kunstgrasvelden neemt snel toe

“Je bent nooit te oud om te leren. De bijeenkomsten van de BSNC zijn ideaal om je kennis bij te spijkeren.” Beheerder sportvelden Joop Melgers van de gemeente Amstelveen – kersvers lid van de branchevereniging – en drie collega’s zijn daarom op 10 maart van de partij tijdens de Dag van de Sportaccommodaties.  

Een delegatie van de gemeente Amstelveen (ongeveer 85.000 inwoners) bezoekt al enige jaren bijeenkomsten van de BSNC. “Heel leuk en nuttig om collega’s van andere gemeenten te ontmoeten. Daarnaast is het leerzaam om van gedachten te wisselen met onder anderen aannemers en leveranciers. Die kom je ook niet dagelijks tegen op de werkvloer”, vertelt Joop. “Zeker in deze tijd van snelle veranderingen is het belangrijk om op de hoogte te blijven van alles wat er speelt over de aanleg en het beheer en onderhoud van buitensportaccommodaties. Onze speciale aandacht gaat tijdens beurzen en bijeenkomsten als de Dag van de Sportaccommodaties uit naar de ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld led-verlichting en maai- en andere onderhoudsmachines.”

Kunstgras
Hij vervolgt: “Als sportveldbeheerders hebben we uiteraard ook oog voor de kwaliteit van kunstgrasvelden. Die neemt in hoog tempo steeds meer toe. In de gemeente Amstelveen is de verhouding natuurgras en kunstgras nu ongeveer fifty-fifty. Wij beheren met ons team zeventien natuurgras- en dertien kunstgrasvelden. Dat doen we bij zes voetbal- en twee hockeyclubs. Vier kunstgrasmatten worden onderhouden door verenigingen zelf. De sporttak is sowieso goed vertegenwoordigd in Amstelveen met daarnaast onder meer een atletiek-, rugby-, honk- en softbal- en een korfbalclub. Bovendien verzorgen scholen overdag vaak gymlessen, vooral op kunstgras, in de sportparken. Ik ben blij dat ik een bijdrage kan leveren aan het onderhoud van de velden en op die manier ook aan het plezier van de gebruikers.”

Joop maakt zich al 44 jaar verdienstelijk voor de gemeente Amstelveen. Volgend jaar mei zwaait hij af als beheerder/toezichthouder. “Dan is het mooi geweest. Al doe ik dit werk nog altijd met ontzettend veel plezier. Je bent lekker buiten en het is heel fijn om elke dag met prettige en goede collega’s de velden te onderhouden. Ik ga daarom altijd fluitend naar mijn werk. Dat blijft ook in mijn laatste jaar als beheerder van de sportvelden zo. Daar twijfel ik niet aan.”

Plaats een reactie

X