BSNC strikt FC Groningen als nieuw lid 

BSNC is trots dat zij met FC Groningen weer een gerenommeerde Betaald Voetbal Organisatie (BVO) als lid mag verwelkomen. FC Groningen heeft in het Noordlease-stadion (sinds 1 juli nieuwe naam voor de ‘Euroborg’) een prachtige thuishaven. Daarnaast speelt  de club sinds dit seizoen op een veld met kunstgrasvezels. “Een hybride mat van Desso. De vezels maken het veld steviger”, vertelt manager accommodatiezaken André Snakenborg. 

André is helemaal in zijn element bij FC Groningen. “Dit is zo’n dynamische club en organisatie. Dat maakt het werken hier tot een feest en een grote uitdaging. Ik werk hier inmiddels bijna tien jaar en hoef me nooit te vervelen. Integendeel! We zoeken onder leiding van onze gedreven en gepassioneerde algemeen directeur Hans Nijland met elkaar steeds naar nieuwe stippen aan de horizon. Grote doel is daarbij altijd het verbeteren van het topsportklimaat. Zowel voor de A-selectie als onze jeugdopleiding.”

Als het gaat om een topsportklimaat, is de kwaliteit van het stadionveld van groot belang, benadrukt André: ‘We zijn daarom heel blij dat we in fieldmanager Jan van de Velden en zijn assistent Stefan Ottens beschikken over twee uitstekende groundsmen. De mat in het stadion verkeerde vorig seizoen niet in al te beste staat. Na de aanleg van de nieuwe voorziening in de zomer zijn die problemen voor bij. Al vraagt een betaald-voetbalwaardig veld continue specialistische aandacht en zorg. Die is bij Jan en Stefan in goede handen.”

Trainingscomplex
FC Groningen traint vanaf medio 2015 op het fraaie trainingscomplex Corpus den Hoorn. Dit onderkomen is in het voorjaar van 2014 door de gemeente in samenwerking met de club heringericht met nieuwe velden en bijbehorende voorzieningen. “Corpus den Hoorn is het sportpark waar FC Groningen zijn trainingen afwerkt en waar Jong FC Groningen zijn wedstrijden speelt. Tevens is dit de thuisbasis van de jeugdteams.

De gemeente is eigenaar van het complex”, vertelt André. “We delen de accommodatie met enkele sportverenigingen. Waaronder amateurvoetbalclub GRC Groningen. Drie velden zijn exclusief voor onze voetbaltak. Het betreft een moderne combinatie van natuur- en kunstgras. De overige drie velden, waaronder één gewoon natuurgrasveld en twee van kunstgras, gebruiken we samen met andere clubs. Behalve FC Groningen en GRC zijn onder meer ook een hockey- en honkbalclub actief in het sportpark. Bovendien maakt een grote wielerbaan deel uit van het complex. Daar binnen liggen alle sportvelden.”

Prima podium
André benadrukt dat FC Groningen veel waarde hecht aan het lidmaatschap van de BSNC. “De Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek vormt voor ons als BVO een prima podium om een groter bereik te creëren en ons netwerk uit te breiden. Onder meer met andere BVO’s en verschillende bloedgroepen zoals aannemers en adviesbureaus. Toen we benaderd werden door de BSNC om ons aan te sluiten bij de branchevereniging stonden we daar meteen voor open. Het uitwisselen en ontwikkelen van kennis op het gebied van onder meer aanleg en onderhoud van sportvelden is het doel van de BSNC. Daar heeft FC Groningen veel behoefte aan en baat bij. Bovendien vinden wij het ook belangrijk om jongeren te interesseren voor het mooie vak van fieldmanager. FC Groningen stelde daarom in 2015 het stadion beschikbaar voor de eerste Open Dag Fieldmanagement. Dat groeide met in totaal ruim 250 studenten uit tot een succesvol evenement. Ook dit jaar verlenen we op 6 april opnieuw graag medewerking aan de tweede editie.”

Het lidmaatschap van de BSNC zorgt volgens André zeker voor meerwaarde. “Alleen al vanwege de tips & tricks die we opdoen tijdens de verschillende bijenkomsten van de branchevereniging. Daarom is onze fieldmanager Jan van de Velden namens FC Groningen van de partij bij de Nationale Grasdag op 1 februari. De BSNC is voor ons een prima partner.”

Meer nieuws

Plaats een reactie