Zomerbreak

BSNC-voorzitter Edward van der Geest kijkt terug op een druk uitdagend eerste halfjaar, kijkt uit naar even een vakantiebreak en blikt vooruit naar de tweede helft van 2024 met inspirerende ontmoetingen, zinvolle projecten en andere activiteiten om onze branche te versterken.  

Beste BSNC-ers,  

Ik weet niet hoe het jullie is vergaan, maar “het zomerreces” overvalt me wel een beetje. Buiten is het 14 graden en grijs, de kalender geeft aan 5 juli (!), dan zou je toch denken dat de zomer begonnen is… Zo voelt het allerminst, maar afspraken zijn niet meer te plannen, agenda’s geven “afwezig: vakantie” aan. 

Maar het is te koud, veeeel te nat en heel weinig zon, dus vooral voor onze beheerders van sportvelden en het aanleggen en renoveren niet ideaal lijkt mij. En dat, terwijl de start van de nieuwe competitie niet wacht. Weer een uitdaging die een beroep doet op ons vakmanschap.
Maar daar staat de BSNC immers voor. En voor mijn gevoel steeds meer. Er lijkt een groeiende behoefte om het BSNC-logo te verbinden aan een kwaliteits-/ deskundigheidsborging en het onderstrepen van ons vakmanschap (m/v).  

Ondanks dat sommige dossiers zich wat voort lijken te slepen (denk aan LCA en KZS 2.0), ervaar ik veel nieuwe energie binnen onze vereniging en daarbuiten. We willen door! 

We willen onze energie besteden aan succesvolle zaken zoals het imago van ons vak, de mogelijkheden om op landelijk niveau mee te denken over verduurzaming en circulariteit en de mogelijke verbreding van ons aandachtsgebied. We willen elkaar (weer) ontmoeten bij aansprekende evenementen en bijeenkomsten. Ook zullen we verschillende acties oppakken gericht op uitbreiding van ons ledenaantal. 

Maar … eerst even alles loslaten, voor zover dat kan natuurlijk. Genieten van wat sportvelden ons kunnen geven aan plezier en vermaak en hopelijk er een paar weekjes op uit. In eigen land, of Europa in, of andere continenten, waar de vakantie je ook brengt. 

Ik wens, namens het bestuur en het bureau, al onze leden dan ook een hele fijne en mooie vakantieperiode waarbij de batterij weer opgeladen kan worden. Dan zien we elkaar daarna weer snel! 

Edward van der Geest 
Voorzitter BSNC  

 

Meer nieuws