Uiteindelijk doen we het allemaal voor de sporters

“We kunnen wel met z’n allen een mooi blauw veld met harde vezel ontwikkelen, als de sporter dat niet prettig vindt moet je daar in een eerder stadium over nadenken.“ Aan het woord is Roy Verhagen, sinds de vergadering van het verenigingsbestuur van 22 maart, officieel bestuurslid van het platform PABA. Met zijn 27 jaar is hij een van de jongste bestuursleden en hij hoopt ook wat jeugdigheid mee te nemen. Wij vroegen hem naar zijn ambitie en visie op het vak.

Roy Verhagen is projectleider bij TopGrass, in zijn werk draait het om kunstgras. In het platform PABA zal Roy zich voor een breder belang inzetten: daar gaat het ook om natuurgras. Roy ziet het bestuurslidmaatschap als een mooie kans: “Ik wil graag meedenken, mijn mening geven en dicht bij het vuur zitten. Onze branche is volop in beweging, het is verre van saai. We hebben vaak te maken met maatschappelijke problemen die in de hele wereld spelen, bijvoorbeeld recycling, dat maakt het uitdagend.”

Waar zie jij kansen voor verbetering?

Roy: “Ik vind dat het in de branche soms wel wat makkelijker, wat simpeler kan.  Zoals bijvoorbeeld de sportvloerenlijst, die is vrij ingewikkeld opgezet. Ik zou dat graag wat overzichtelijker zien, zodat het makkelijker ‘instapbaar’ wordt voor alle gebruikers.”

“Verder zie ik dat de laatste jaren bepaalde ontwikkelingen sky high zijn gegaan.”, vervolgt hij, “Er is veel enthousiasme en nieuwe zaken komen rap op gang. De laatste jaren zijn bijvoorbeeld vele verschillende typen infill toegepast of zelfs non-infill velden gerealiseerd. Ik zou het goed vinden als daarbij de sporttechnische eigenschappen niet worden vergeten.” Roy is namelijk zelf voetballer en ziet veel verschillende typen kunstgras. Hij wijst erop dat het belang van de gebruiker, de sporter voorop moet staan. Het is deze praktische ervaring die hij ook graag in wil brengen. “Ik denk altijd in twee opzichten: wat is goed voor de branche en wat is goed voor de sporter.”

Wat neem je mee naar het platform?

Roy is in 2016 afgestudeerd aan de HAS in Den Bosch en werkt nu zo’n zeven jaar bij TopGrass. Hij wil graag de aansluiting bieden en zoeken met andere jonge mensen, mogelijk ook nieuwe leden van de BSNC. Redenen genoeg meent hij: “We hebben met z’n allen een hele leuke branche. Er gebeurt zo veel, leuk om mee te maken en gaaf om op in te spelen.”

Hoe kijk jij aan tegen het besturen van het platform PABA?

“We zijn veel meer gaan digitaliseren, ook dat is de laatste twee jaar hard gegaan.” Roy ziet het online vergaderen als een positieve ontwikkeling, echter niet zaligmakend. “Ik denk dat we een modus moeten zien te vinden in een mix van online en fysiek vergaderen. De sociale contacten zijn namelijk ook belangrijk.”

Meer nieuws