Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) sluit zich aan bij BSNC

BSNC is blij met de Stichting Waarborgfonds Sport als kersvers lid van de branchevereniging. De SWS is een onafhankelijke stichting die actief is in heel Nederland. Haar belangrijkste doel is het stimuleren van bezit van kwalitatief goede accommodaties door sportverenigingen. Om dit te bereiken geeft de stichting borgstellingen af aan banken. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeenten waar de clubs gevestigd zijn. Directeur Dick Zeegers van SWS ziet het lidmaatschap van de BSNC als een meerwaarde voor zijn organisatie. 

Logo SWS groot

Stichting Waarborgfonds Sport heeft inmiddels zo’n tweeduizend sportorganisaties geholpen met het investeren in een eigen accommodatie. De stichting werd opgericht in 1980. Dat gebeurde op initiatief van het ministerie van VWS, NOC*NSF en De Lotto. Eind jaren zeventig hadden veel sportverenigingen namelijk steeds meer moeite om voor de bouw, aanleg, renovatie of aankoop van een accommodatie een bancaire lening af te sluiten. SWS werd in het leven geroepen om de clubs uit de brand te helpen. Door het verstrekken van een borgstelling zorgde de stichting voor de noodzakelijke zekerheid. “In totaal praat je over een bedrag van 50 miljoen aan investeringen”, geeft Dick aan. Elk jaar profiteren ruim 50.000 sporters van het werk van SWS. Door de steun, bemiddeling en inzet van de stichting kunnen zij zich uitleven op fraai vernieuwde accommodaties.

BSNC
Dick kent de BSNC al langer dan vandaag. “Vorig jaar was ik onder meer van de partij tijdens een bijeenkomst van de branchevereniging. Ik hield daar een lezing over bancaire financieringen in de sportwereld. Daarnaast heb ik regelmatig contact met directeur Ben Moonen. Wij speelden bij SWS al langer met de gedachte om ons aan te sluiten bij de BSNC. Aanvankelijk bestond er nog wat twijfel. Zijn er wel raakvlakken met de branchevereniging? Dat is toch vooral een organisatie van cultuurtechnici en bouwers? En wij zijn een goede doelen-stichting die gelieerd is aan NOC*NSF.”

Toen Dick zich verder verdiepte in de BSNC, werd hem al snel duidelijk dat er genoeg raakvlakken zijn. “De branchevereniging is een breed georiënteerde organisatie met ruim honderd leden. Behalve aannemers zijn ook sportbedrijven, leveranciers en adviesbureaus lid. En natuurlijk gemeenten waar wij tijdens onze projecten veel mee samenwerken. Dat zijn belangrijke partijen voor ons. Het is prettig om de vertegenwoordigers van die verschillende bloedgroepen in een informele en andere setting te ontmoeten.”

Dick vervolgt: “De branchevereniging biedt een goed platform om kennis te ontwikkelen en te delen over verschillende aspecten van buitensportaccommodaties. Onder meer over trends in de markt. Ik zou bijvoorbeeld graag in contact komen met bouwers van velden voor de padelsport: een mix van tennis en squash. Daarvoor zijn de bijeenkomsten van de BSNC heel geschikt. Een prima plek om oude en nieuwe relaties te ontmoeten en je netwerk uit te breiden. Ik ben er daardoor nu zeker van overtuigd dat de BSNC en de SWS veel voor elkaar kunnen betekenen.”

 

Plaats een reactie