Sportveldenbeheerder Arie Crezee verlaat gemeente Heusden

Zijn laatste werkdag bij de gemeente Heusden op vrijdag 30 juni liet hem niet onberoerd. Sportveldenbeheerder Arie Crezee (65) had er graag nog een jaar aan vastgeplakt. “Maar regels zijn regels. Ik kom mijn tijd wel door en hoef me zeker niet te vervelen. Ik kijk ernaar uit om  met mijn kleinkinderen te spelen, te fietsen, in de tuin te werken, lekker naar mijn cluppie RKC Waalwijk te gaan kijken en natuurlijk samen met mijn vrouw leuke dingen te ondernemen.” 

Arie nam donderdag 29 juni tijdens een kort, intern samenzijn al afscheid van zijn naaste collega’s. “Die laatste werkdagen maakten best emoties bij me los. Na de zomer volgt nog een grotere afscheidsbijeenkomst in de kantine van voetbalvereniging RKVV Nieuwkuijk. Die is bedoeld voor al mijn relaties uit de plaatselijke sportwereld, waaronder vertegenwoordigers van de voetbalclubs uit de verschillende kernen. Ik was vrijwel dagelijks op de velden te vinden. En bouwde in mijn tijd als beheerder heel veel leuke contacten op”, zegt hij een paar dagen later. “Officieel ben ik tot 30 september in dienst van de gemeente. Ik ben een man van 24/7 en was altijd in de weer. Sinds ik in 2007 bij de gemeente begon als opzichter civiel- en cultuurtechnische onderhoudswerken heb ik heel wat vakantiedagen opgespaard. Daarom kan ik nu al in de tuin bij mijn huis in Vlijmen van het zonnetje genieten of even lekker gaan fietsen. En rustig nadenken hoe ik mijn vrije tijd verder ga invullen.“

Arie noemt zichzelf een gedreven sportveldenbeheerder. “Ik eiste altijd honderd procent van mezelf en van mijn teamleden. Ik was verantwoordelijk voor het onderhoud van in totaal veertig velden: 35 natuurgras- en vier kunstgrasmatten en één hybride veld. Die is aangelegd bij de voetbalclub in Nieuwkuijk door GreenFields en heeft in de loop der jaren interesse gewekt vanuit onder meer Rusland en Japan. Regelmatig togen mensen uit die landen naar Nieuwkuijk om het veld met eigen ogen te zien. Heel bijzonder.”

Nominaties
Arie is behalve in de gemeente Heusden ook bij de BSNC een graag geziene en vooral gewaardeerde collega. Een vakman die in de sportsector veel respect afdwong. Dat blijkt ook uit zijn twee nominaties voor de prestigieuze verkiezing van Fieldmanager of the Year. Arie daarover: “In 2011 strandde ik in de voorselectie. Mijn tweede plaats bij de verkiezing van 2017 zie ik als een kroon op mijn ruim veertigjarige carrière in de graswereld. Voordat ik aan de slag ging bij de gemeente Heusden, werkte ik 29 jaar bij het landbouwzadenbedrijf Innoseeds (nu DLF) in Vlijmen. Ik begon bij die onderneming als veredelaar. De laatste zeven jaar was ik actief als bedrijfsleider. Een periode waar ik met veel voldoening op terugkijk. Net als op mijn tijd bij de gemeente. Daar was ik onder meer eindverantwoordelijk  voor het verstrekken van milieuvergunningen, onkruidbestrijding op ‘verharding’ en het onderhoud van bermen, sloten en stadswallen. Het onderhouden van de sportaccommodaties vormde een heel prettig en plezierig onderdeel van mijn werkzaamheden. Bernard van den Bosch bracht mij de fijne kneepjes bij van het vak van sportveldenbeheerder. Hij vervulde die functie tot enkele jaren terug bij de gemeente Rotterdam: een ideale en sympathieke leermeester. ”

Arie neemt met een gerust hart afscheid van de gemeente Heusden. “Lion van Logten volgt mij op als sportveldenbeheerder. Hij heeft een schat aan ervaring en is echt een man van de praktijk. Mijn vertrouwen in hem en de overige teamleden is rotsvast en groot. Bovendien beschikken ze over de zogeheten V-Strong van GKB: een bijzondere krachtige en kwalitatief uitstekende verticuteermachine. Die zetten we in tijdens het groot onderhoud in april en juni. De V-Strong haalt ontzettend veel uit de grasmat en maakt het mogelijk onkruid te verwijderen, zonder gebruik te maken van chemische middelen. Met een Verti-Knife van Redexim snijden we het onkruid in de zomer. Een mooie erfenis waar mijn opvolgers hun voordeel mee kunnen doen.”

Freelance fieldmanager
Zijn voormalige collega’s bij de gemeente hoeven zich op hun beurt geen zorgen te maken over hun oude baas. Arie is zeker geen type om achter de geraniums te gaan zitten. “Eén ding is zeker: ik voel me veel te goed om alleen maar thuis te zijn. Als gepassioneerd natuurgrasman speel ik met de gedachte om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als freelance fieldmanager. Dat is echt een serieuze optie voor mij. Ik sta helemaal open voor opdrachtgevers die mij in willen huren. Als ik ergens voldoening uithaal, is het wel het delen van mijn kennis over gras. Op die manier gemeenten, bedrijven of particulieren vooruit helpen, lijkt me ontzettend leuk en dankbaar werk om te doen.”

 

Meer nieuws

Plaats een reactie