Sportbedrijf Drachten: winnen Innovatieprijs 2017 grote stimulans

De medewerkers van Sportbedrijf Drachten kijken met plezier terug op de deelname aan de eerste Innovatieprijs Sportaccommodaties 2017 van de BSNC, VSG en NOC*NSF. Het winnen van de prijs leverde het bedrijf naast veel publiciteit tal van waardevolle contacten op: een flinke boost voor het zakelijk netwerk.

De Innovatieprijs is bedoeld om nieuwe concepten in de sportsector te stimuleren. “Het loont om je als bedrijf aan te melden. Alleen al de bewustwording dat verandering en vernieuwing noodzakelijk is, vind ik een prima ontwikkeling”, zegt Stephan Oorburg, teamleider Sport en Bewegen bij Sportbedrijf Drachten. “Meedoen aan de Innovatieprijs was een geweldige ervaring. Ik was bij het hele traject betrokken. Van het gezamenlijk bedenken van het winnende concept iSpace Sports tot de uitvoering en exploitatie van deze bijzondere sportzaal. Het is een ruimte die aansluit bij het bewegen van nu en de toekomst. Twee basisscholen gebruiken de voorziening voor de gymlessen. Net als sport- en wijkverenigingen. Bovendien maakt een kleine ontmoetingsruimte onderdeel uit van het gebouw. Die verhuren we aan groepen mensen, organisaties en clubs.”

Stephan leidde al veel vertegenwoordigers van gemeenten en bedrijven rond in een van de twee iSpace Sports-zalen in Drachten en Opeinde in de gemeente Smallingerland. ”Waaronder veel leden van de BSNC die we in maart bij de prijsuitreiking ontmoet hebben! Ze waren na afloop allemaal enthousiast over onze innovatie. Iedereen die hier langskomt reageert positief. Dat geeft energie. En motiveert ons om het concept nog verder te uit te diepen, moderniseren en verbeteren.”

Innovatieprijs Zwembaden
Sportbedrijf Drachten voert met succes het gemeentelijk sportbeleid uit. Behalve de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2017 sleepte de organisatie eerder ook al de Innovatieprijs Zwembaden 2016 in de wacht. Volgens de jury viel de inzending iSpace Sports onder meer op door ‘de slimme inzet van technologie en de gewaagde positieve beleving die het oneindige en flexibel gebruik van de vloer’ oproept. Stephan: “De Innovatieprijs heeft door de grote aandacht in de media in meerdere opzichten veel betekend voor ons. We zijn blij dat de betrokken partijen –zowel op lokaal en regionaal als landelijk niveau- hierdoor nadenken over het vervangen van de bekende oude sport- of gymzalen door nieuwe, modernere ingerichte ruimten. Dat is winst.”

Uitdaging
Het vernieuwende concept van Sportbedrijf Drachten, dat overigens al voor de prijsuitreiking ‘in uitvoering’ was, biedt voor iedereen plezier en uitdaging. Stephan: “De huidige generatie is met gaming, Snapchat en Instagram gewend geraakt aan het feit dat alles gevisualiseerd is. Daarom transformeert het sportbedrijf de ouderwetse donkere gymzaal naar een spectaculaire en moderne iSpace Sports. Een interactieve, intelligente en innovatieve bewegingsruimte. De Pulastic sportvloer creëert sfeer en beleving met oplichtende led-lijnen. Het projecteren van nieuwe vormen van sport en spel en het gebruik van digitale software en toestellen leidt tot nieuwe vormen van bewegen.

Door de hulpmiddelen ontstaat een droomwereld. De gebruiker wordt uitgedaagd om zijn grenzen te verleggen. De diversiteit in de vormgeving zorgt ervoor dat bewegen nooit saai wordt.”

De adviescommissie maakte voor de tweede editie uit de inzendingen een voorselectie van drie genomineerden. De jury kiest de winnaar en maakt deze bekend tijdens de Dag van de Sportaccommodaties op 8 maart in de Expo Houten. Meer informatie over de Innovatieprijs: www.bsnc.nl.

 

 

 

 

Meer nieuws

Plaats een reactie