Save the date: Kennisdag natuurinclusieve sportlocaties (26 juni 2024)

Op conGRAS 2024 werd het aangekondigd tijdens de deelsessie Natuurinclusieve sportaccommodaties: de Kennisdag over de geleerde lessen in de vijf living labs over dit onderwerp. Wil je daar bij zijn, zet 26 juni 2024 alvast in je agenda.

Dit wordt een dag vol inspiratie en kennisdeling, georganiseerd vanuit de Routekaart Verduurzaming Sportsector. In vijf living labs verspreid over Nederland zijn de afgelopen zes maanden stappen gezet. Centraal stond de vraag hoe een sportlocatie natuurinclusiever kan worden en tegelijkertijd kan zorgen voor meer sportplezier. De inzichten zijn veelbelovend, zowel op procesmatig als inhoudelijk vlak.

In een aantrekkelijke en groene omgeving die uitnodigt tot meedoen is het makkelijker om sporten en bewegen te stimuleren. Zo’n groene omgeving heeft ook grote voordelen als het gaat om duurzaamheid en klimaatadaptatie, om het vergroten van de biodiversiteit, het tegengaan van hittestress. Ook om het voorkomen van en omgaan met wateroverlast en droogte spelen daarbij een rol.

Zet deze datum alvast in je agenda! Meer informatie over het programma en de inschrijving volgt binnenkort.

Kennisdag natuurinclusieve sportlocaties: de lessen van vijf living labs

Datum:           26 juni 2024

Locatie:          Sport- en Congrescentrum Papendal (Arnhem)

Meer nieuws