Producent van kunstgrassystemen Act Global Sports nieuw lid BSNC

BSNC mag opnieuw een gerenommeerde onderneming bijschrijven als nieuw lid. Producent van kunstgrassystemen Act Global Sports uit Aalten timmert sinds 2004 aan de weg. De onderneming, een van negen Fifa Preferred Producers, verzamelt wetenschappelijke gegevens om kunstgras te vergelijken met natuurlijk gras voor voetbal, American football, rugby en honkbal met richtlijnen van FIFA en de zogeheten Synthetic Turf Council.           

Act Global Sports is een internationaal opererende onderneming. Het hoofdkantoor is gevestigd in Austin, Texas en de productiefaciliteit (fabriek) in de Amerikaanse staat Georgia. “In totaal zijn we actief in tachtig landen”, zegt area salesmanager Sjouke Tjeerdsma. Hij bedient namens Act Global Sports Scandinavië en een groot deel van West- en Zuid-Europa. Behalve de Europese en Noord- en Zuid-Amerikaanse markt brengt de onderneming haar kunstgrassystemen ook in Azië en de Pacific Rim (landen rond de Grote Oceaan zoals Taiwan, Zuid-Korea en de Chinese administratieve regio Hong Kong) aan de man. Sjouke: “Act Global’s team van industrie-experts en technici heeft een hoogstaande lijn van kunstgrasproducten ontwikkeld. Door continu onderzoek, ontwikkeling en prestatietesten produceren wij het laatste en meest geavanceerde kunstgras van de markt, waaronder geweven kunstgras-systemen.“

Sjouke vervolgt: “Ons Xtreme Turf-producten (verzamelnaam voor alle systemen die Act Global Sports produceert) bevat een kwalitatief hoogstaande combinatie van schokabsorptie, bespeelbaarheid, betaalbaarheid, prestatie, duurzaamheid en zachte vezels. Atleten verlangen tegenwoordig een optimaal sportveld. Het product moet daarom meer dan alleen onderhoudsvriendelijk en onder alle weersomstandigheden bespeelbaar zijn. Het kunstgras dient ook aan de volgende factoren te voldoen: veiligheid, lage slijtage, snelheid en stabiliteit. Xtreme Turf combineert deze factoren met kunstgrasproducten van hoge kwaliteit voor velden over de hele wereld.”

Voetbalgras
Act Global produceert een breed scala aan hoogwaardig voetbalgras. Sjouke: “Wij maken hierbij gebruik van de FIFA-criteria voor kwaliteitsstandaarden en sportprestaties. Als FIFA Preferred Producer van voetbalmatten zijn onze kunstgrassystemen geïnstalleerd in internationale topstadions. Xtreme Turf is ontwikkeld om de beste combinatie te leveren van duurzaamheid, prestatie, balrollen, klimaatweerstand, snelheid en grip.”

Kunstgrasonderhoud wordt vaak over het hoofd gezien. Sjouke benadrukt dat het goed verzorgen van de matten cruciaal is voor de investering. “Met de juiste zorg overtreffen sommige velden zelfs hun verwachte levensduur. Wij leren onze klanten wat nodig is om hun kunstgrasinstallatie zo lang mogelijk op een hoog niveau te houden. Vanaf dag één bieden we hiervoor begeleiding.”

Luchtvaart
Act Global is naast sport actief op terreinen als landschap, vuilstortplaats en de luchtvaart. De missie van de onderneming staat kort en bondig beschreven op de website: ‘Onze focus is om onze marktwaarde te verbeteren door integriteit, productkwaliteit en klanttevredenheid. Wij leveren het beste gras in de industrie door de beste ruwe grondstoffen, continu onderzoek en ontwikkeling, moderne machines, en prestatietesten te combineren’. Sjouke: “We zijn in staat een ​​uitstekende klantenservice te leveren door ons sterke wereldwijde netwerk van professionele partners en personeel. Vanuit Aalten werken we in verschillende Europese landen op een prettige manier samen met aannemers in de betreffende regio’s. In Nederland, waar we ons vooral richten op de voetbalsport, doen we dat met Sallandse United uit Haarle. Een uitstekende partner.”

BSNC
Sjouke is sinds 1992 actief in de wereld van kunstgras. “Ondanks mijn jarenlange ervaring en de knowhow die ik in vijfentwintig jaar heb opgebouwd, valt er altijd iets te leren. Bij de BSNC zijn we voor de Nederlandse markt aan het juiste adres. Daarnaast ook om kennis en informatie te delen en te ontwikkelen met collega-bedrijven. Het lidmaatschap van de branchevereniging zorgt voor meerwaarde in verschillende opzichten. De Nederlandse kunstgrasmarkt is op dit moment qua te verwachten systeemeisen vrij onduidelijk. De KNVB werkt aan een nieuw pakket van eisen dat in 2018 ingaat. Het is daarom prettig om informatie uit de eerste hand te krijgen vanuit de branchevereniging over welke richting het opgaat met de Nederlandse markt. Dat kan ook door zelf een bijdrage te leveren in de commissie kunstgras van de BSNC. Een prima mogelijkheid om goed op de hoogte blijven, mee te praten en zelf voor input te zorgen. En vervolgens als branche een duidelijke boodschap te verkondigen naar de buitenwereld. De BSNC biedt daarvoor een prima podium.”

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws

Plaats een reactie