Prijsvideo sporthal De Roomley Tilburg speciaal voor de gebruikers

Gemeente Tilburg viel met de verduurzaamde sporthal De Roomley in de prijzen bij de uitreiking van de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2021. Zij mocht een promotievideo laten maken. Wij vroegen de architect Loes van Rijnbergen of ze blij is met het resultaat.

“We hebben hele leuke reacties gehad, het filmpje spreekt iedereen aan!”, antwoordt Loes. “En dat was ook onze bedoeling. Deze video -we hebben er verschillende gemaakt- richt zich op de sporters, de gebruikers van de hal. De boodschap dat samen sporten en bewegen heel gezond is, vindt de gemeente ook erg belangrijk. Zij willen het gebouw openstellen voor alle mensen uit de gemeente.

Het is geen dagelijkse kost, vervolgt Loes: “Meestal is de architect niet zo bezig met filmpjes maken. En daarom vind ik het heel leuk dat dit met deze prijs wel gebeurt. De aandacht en de informatie die we geven maakt het onderwerp – duurzaamheid- ook meer toegankelijk voor mensen. Zij zien het eindproduct en horen over de stappen die zijn genomen om daar te komen.”

Hoe is de video tot stand gekomen?

Een filmer van een productiebedrijf van NOC*NSF heeft de beelden gemaakt en gemonteerd. De tekst is geschreven door de afdeling communicatie van Tilburg samen met iemand van NOC*NSF. De spreker in het filmpje is een ambtenaar van de eigen gemeente. Het is dus echt een film geworden van de gemeente Tilburg!

Hoe wordt de promotie ingezet?

Loes: “Dat doet de gemeente. De video wordt gedeeld op social media en op LinkedIn zie ik het regelmatig langskomen. Ik denk ook dat Instagram wordt ingezet. En het is natuurlijk een prachtig promotiefilmpje voor bijeenkomsten of congressen! “

Waarom meedoen aan de innovatieprijs Sportaccommodaties?

Loes licht doet wat haar drijfveer is: “Mijn vak gaat om mensen. Hoe ze gehuisvest worden, wat zij ervaren. Het gaat erom dat gebruikers zich prettig voelen in het gebouw. En dat het gebouw die prettige plek wordt in het dorp of stad. Dat vind ik het allerbelangrijkste en deze film helpt daaraan mee!”. Dus de film helpt haar en de gemeente om te laten zien wat hun idealen zijn en voor wie ze het doen.

Bekijk de promotievideo van de biobased sporthal De Roomley in Tilburg.

Meedoen met de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2022?

Vanaf 15 november kunnen ondernemingen en/of (lokale) overheden innovaties aanmelden op het gebied van sportaccommodaties. Meer informatie binnenkort!

Meer nieuws