Nieuwe Unit Manager Kiwa ISA Sport

Sander van der Holst is per 1 april 2018 in dienst getreden bij Kiwa ISA Sport als Unit Manager.

In deze rol geeft Sander leiding aan de Unit op commercieel, personeel en financieel gebied. Kiwa ISA Sport is een onafhankelijk kennisinstituut voor kwalitatief goede, duurzame en veilige sportaccommodaties. De belangrijkste werkzaamheden zijn het wereldwijd verrichten van onderzoek en het keuren van sportaccommodaties. Kiwa ISA Sport is erkend als keurings- en testinstituut door Nederlandse en internationale sportbonden zoals FIFA (voetbal),  FIH (hockey) IAAF (atletiek) en ITF (tennis).

Voor de functie van Unit Manager was Kiwa ISA Sport op zoek naar een manager met leidinggevende ervaring én een topsport achtergrond. Via Team NL Athlete Services (onderdeel van NOC*NSF) kwamen Sander en Kiwa ISA Sport met elkaar in contact. Ties Joosten, Directeur van de Divisie Infra & Sport, is erg blij met de komst van Sander. “Sander is iemand die goed bij Kiwa ISA Sport past, hij is gedreven, positief ingesteld, doelgericht en betrouwbaar.”

Sander is een ervaren ex international, hij speelde tussen 1996 en 2006 60 interlands voor het Nederlands Basketball Team. In de Nederlandse eredivisie kwam hij uit voor Amsterdam, Zwolle, Nijmegen, Almere en Den Bosch. Hij won de NNB beker, pakte vier maal het landskampioenschap, en speelde meerdere  jaren in Europese competities.

Sinds 2010 was Sander verantwoordelijk voor de Basketball Academy in Den Bosch. Tevens heeft hij de rollen van assistent coach en hoofd coach van de Bossche eredivisie basketbal club vervuld. Hij blijft actief als assistent bondscoach van het Nederlands Heren Team.

Naast zijn basketbal carrière heeft Sander Arbeids- en Organisatiepsychologie gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen.

De overstap naar Kiwa ISA Sport noemt hij “een mooie stap in zijn loopbaan en persoonlijke ontwikkeling”. Sander: “ik kijk ernaar uit mijn topsport ervaring in te zetten in het bedrijfsleven. Als ex topsporter weet ik wat van belang is voor een veilige en duurzame sportaccommodatie.”

 

Meer nieuws

Plaats een reactie