Neemt jouw organisatie maatregelen naar aanleiding van de Zorgplicht? Laat het ons weten!

Ben jij binnen jouw organisatie betrokken bij het nemen van maatregelen om in te spelen op eisen die de Zorgplicht stelt? Wij zijn benieuwd naar wat gemeenten en andere eigenaren van kunstgrasvelden doen of gedaan hebben. Waarom ze bepaalde keuzes maken en wat deze inhouden.

Laat het ons weten via info@bsnc.nl. Via de BSNC-nieuwsbrief brengen we inspirerende voorbeelden graag onder de aandacht van onze BSNC-leden.

Minister van Veldhoven: Zorgplichtdocument BSNC is basis bij onderhoud rubbergranulaat

Minister Stientje van Veldhoven spreekt zich in een brief aan de Tweede Kamer op 10 februari uit over het nemen van maatregelen tot het gebruik van rubbergranulaat bij kunstgras velden. Ze verwijst in haar brief naar het door de BSNC opgestelde Zorgplichtdocument milieu en kunstgrasvelden. Zij geeft aan dat de beschreven maatregelen, zoals het plaatsen van kantplanken langs het veld, gebruik maken van uitloopmatten, regelmatig vegen rondom het kunstgrasveld, de basis bieden voor een verantwoord beheer van het sportveld. Daarbij geeft zij tevens aan dat het aan de leverancier en de beheerder is om te zorgen dat het toegepaste materiaal voldoende veilig is voor gebruikers en het milieu.

De complete gehele brief van de Minister aan de Kamer is te lezen via deze link. 

Meer nieuws