Inspirerende ALV met Themabijeenkomst in Johan Cruijff Arena

Ben jij erbij op vrijdag 3 april? Dan zijn we als BSNC te gast in de Johan Cruijff Arena. Het bestuur van het Platform Gemeenten en Sportbedrijven nodigt ons van harte uit voor een boeiende themabijeenkomst van 12.00 – 17.30 uur. Onderdeel van het programma is de Ledenvergadering.

Na de ontvangst om 12.00 uur bezoeken we het veld waar Ajax haar thuiswedstrijden op speelt. Daarna is de Ledenvergadering. Dan is het woord aan de specialisten van de gemeente Amsterdam. Zij belichten hoe de gemeente inspeelt op klimaatverandering en duurzaamheid.

  • Nina van Kranendonk (programma manager Sport en Duurzaamheid, gemeente Amsterdam). Zij vertelt over de duurzaamheidsambities van de gemeente Amsterdam en hoe deze handen en voeten krijgen binnen de Amsterdamse sport aan de hand van concrete voorbeelden. Waar wil Amsterdam staan in 2030 en wat betekent dat voor onze vraag aan de markt?
  • Sasha Stolp (Regisseur Toekomstbestendige Assets en Klimaatadaptatie, Gemeente Amsterdam). Haar inleiding gaat over de ontwikkeling van innovaties op sportgebied met klimaatadaptieve velden waar ingespeeld wordt op droogte, hittestress en enorme regenval. Op het Marineterrein en de Laan van Spartaan worden hier proeven voor gedaan.
  • Nelleke Penninx (Senior beleidsadviseur, afdeling Sport). Haar presentatie gaat over het bouwen van sportaccommodaties in een groeiende en verdichtende stad. Hoe moeten planologen omgaan met beperkte ruimte waarin een sportnorm moet worden ingepast en wat betekent dit voor de stedelijke sportruimte? Een doorkijk naar alternatieve sportplekken zoals op het water en op daken van gebouwen?

We sluiten de middag af met een receptie ter gelegenheid van het afscheid van penningmeester Ties Joosten.

Het programma

12.00 uur           Ontvangst en lunch (in principe om 13.00 uur de excursie ‘Touch the Grass’)

13.30 uur           Ledenvergadering

15.00 uur           Themabijeenkomst

16.30 uur           Receptie ‘afscheid Ties Joosten’

17.30 uur           Einde

Via deze link kunt u zich aanmelden voor de Ledenvergadering/themabijeenkomst. Inschrijven kan tot uiterlijk 25 maart 2020.

Meer nieuws