Nationale Grasdag over IPM: er zijn nog plaatsen beschikbaar

In het licht van de actualiteit houdt de organisatie van de Nationale Grasdag op woensdag 22 januari a.s. in Zeist rekening met een grote opkomst. De 17e editie zoomt namelijk in op het aankomende verbod op chemische gewasbeschermingsmiddelen en de noodzaak om een IPM-methode te ontwikkelen voor de sector. Inschrijven kan via de website www.nationalegrasdag.nl. Er zijn nog plaatsen beschikbaar! Gastheer van de Nationale Grasdag is dit keer de KNVB Campus en daarmee krijg je direct ook een uniek inkijkje in het voetbalhart van Nederland.

Specialisten uit onderwijs, consultancy en bedrijfsleven nemen je mee in de laatste ontwikkelingen en innovaties teneinde met slimmer veldbeheer de grasmat gezond te houden. Via een zelfregulerend systeem van Integrated Pest Management (IPM) zou inzet van chemie dan alleen nog mogelijk zijn in zeer uitzonderlijke (nood)situaties, nadat je hebt aangetoond alles in het werk te hebben gesteld om problemen te voorkomen.

Onbetwist hoogtepunt is zeker het locatiebezoek, want de campus is dé plaats waar onze oranje selecties trainen, coaches worden opgeleid en scheidsrechters werken aan de arbitrage. Tijdens een rondgang doe je de hybridevelden, het Teamhotel, ARAG Replay Center en de gloednieuwe Wall of Fame aan. En topscheidsrechter Danny Makkelie schetst de dynamiek van video-arbitrage (VAR) in de dagafsluiting. Mis het niet! 

Nationale Grasdag is dé jaarlijkse studiedag voor een ieder die professioneel met gras van doen heeft, zowel beheertechnisch als beleidsmatig. Het kennisevent is een initiatief van Limagrain Advanta, DCM, KYBYS, PLANN ingenieurs, IPC Groene Ruimte, Fertilab en Bras Fijnaart met medewerking van de Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek. Vanuit de laatste ontwikkelingen en innovaties in grasveredeling, grondanalyse en bemesting, cultuurtechniek, ontwerp, realisatie en beheer laten experts hun licht schijnen op Integrated Pest Management (IPM) als onderdeel van chemiearm sportveldbeheer.

Meer nieuws